Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• O, Gwiazdo, Tak mało mych kamratów wpatruje się w Ciebie, Gardziel mając zgiętą od życia na budzik   O, Gwiazdo, Nawet jeśli od Ciebie pochodzimy, nikt nie studiuje już Ciebie, bo zbyt dużo sztucznych płomieni oślepia nas dzień w noc   O, Gwiazdo, więc nikt nie wygląda Stwórcy, a miłości szukają wyłącznie w drugiej osobie, którą po rozwodzie będą wymieniać lub nienawidzić   O, Gwiazdo, Uśmiecham się do Ciebie, Zrywam się w Twoją stronę, bo nikt inny, żadna kobieta ni dziecko, nie jest w stanie przejrzeć się za mnie w lustrze życia   Gwiazdo, odrzuciłem filmy, seriale, gry, toksyczne portale i ludzi Jesteśmy Ty i ja i tylko to daje mi błogostan, którego nie trzeba lukrować przed świątecznym drzewkiem, gdyż jest on świętem, lukrem i wszystkim, bo jest Tobą, a Ty, Gwiazdo, jesteś mną
    • Pierwszy wehikuł : zabiera po kwadransie, podróż nie wymaga wysiłku i nie jest na życzenie.   Drugi wehikuł : zabiera po sekundzie, podróż jest wymagająca i jest na życzenie.   Trzeci wehikuł jest podobny. Ale podróż wymaga kunsztu.
    • @huzarc   błąd logiczny !!!!!     mylisz technologiczną sprawczość z prawną władzą.   to Twój główny błąd logiczny. korporacje technologiczne rzeczywiście mają dziś ogromne zasoby danych i narzędzia do ich przetwarzania. Ale nie mają mocy ustawodawczej ani przymusu. państwo - przeciwnie,  ma pełnię władzy prawnej i egzekucyjnej.   czyli korporacja może chcieć, państwo może nakazać. a kiedy państwo nakazuje - korporacja musi się podporządkować, jeśli chce działać w tym kraju.   masz dowody -   w Chinach Google, Facebook i Twitter musiały odejść, bo nie zgodziły się na lokalne regulacje.   w Rosji i Turcji -firmy musiały zlokalizować dane użytkowników i udostępniac je służbom.   w Unii — RODO, DSA, DMA i e-evidence narzucają prywatnym firmom obowiązki udostępniania danych i kontroli algorytmów.     obecnie są problemy -  retencja, rotacja, firmy słupy   są luki  ale   nie są one kategorią „niemożliwe do obejścia”. raczej są to tarcia, ścieżki utrudniające, nie bunkry absolutnej anonimowości.   dla Państwa z forsą i całym aparatem -    to pestka !!!!!!!!        
    • @Alicja_Wysocka Będę się rozglądał. :) Dzięki 
    • @huzarc Wszędobylski duch. Ciekawy wiersz!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...