Ten utwór został doceniony przez użytkowników. WarszawiAnka Opublikowano 20 Stycznia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2022 (edytowane) Ja świat ten kontempluję, a ty go pożerasz; mozaikę komponując z chwil, wieków minionych sięgam w przyszłość spojrzeniem niepewnym, stęsknionym, a dla ciebie istnieje tylko wieczne teraz. Zanurzam się w istnienie, głębię bytu mierzę, przeniknąć chcę sekundy każdej tajemnice; ty, namacalnej wierny do końca logice, w jednej tylko - swej własnej - obracasz się sferze. A przecież, choć tak różni - to jednak bliźniaczy: nienasyceniem równi, z pragnienia bezsenni, złaknieni życia, chociaż w dążeniach odmienni; na jednej szachownicy - dwoje czujnych graczy. Edytowane 20 Stycznia 2022 przez WarszawiAnka interpunkcja (wyświetl historię edycji) 14
WarszawiAnka Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2022 @Rolek : Dziękuję. :)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2022 Napiszę jedno słowo: prześwietne! 1
Marek.zak1 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2022 Fajny wiersz o różnicach, ale skoro w pragnieniach i nienasyceniu jest zgodność to dobrze rokuje:). Pozdrawiam 1
OloBolo Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2022 Super wiersz. przypomniało mi się modne tak kiedyś słowo, dziś już trochę zapomniane : Pluralizm. 2
Annaartdark Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2022 @WarszawiAnka świetny;) różnice mogą być przyciągające;) 1
[email protected] Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2022 @WarszawiAnka Aniu czy nie powinno być - "tajemnicy"? Może nieistotne, ale dla mnie ważne. Pozdrawiam pięknie, a wiersz jeszcze piękniejszy... pomimo! 1
SpArki Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2022 @WarszawiAnka świetnie pokazane to inne spoglądanie
WarszawiAnka Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za Twój głos i jakże wymowny komplement. :) Adresat tego wiersza jest dla mnie źródłem nieustającej inspiracji... Pozdrawiam :) Dziękuję i pozdrawiam. Dziękuję za Twój głos i pozytywny odbiór. :) Pozdrawiam Dziękuję za Twój głos i pozytywny odbiór. :) Co do zgodności... to skomplikowane. Pozdrawiam Dziękuję za Twój głos i komentarz. Pozdrawiam Dziękuję za Twój głos i pozytywny odbiór. :) Pozdrawiam Edytowane 20 Stycznia 2022 przez WarszawiAnka spacje (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za Twój głos. Bardzo się cieszę z pozytywnego odbioru. :) Słowo "ten" w pierwszym wersie ma swoje znaczenie, ponieważ podkreśla bardzo różny odbiór tego samego świata. Inwersja również wzmacnia przymiotnik "namacalny", który odzwierciedla zarówno ścisły umysł jak i zmysłowość adresata. Pozdrawiam Dziękuję i pozdrawiam :) @[email protected] : Dziękuję za Twój głos i pozytywny odbiór. :) Jaką "tajemnicę" masz na myśli? Pozdrawiam Dziękuję i pozdrawiam.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrów adresata od czytelnika. :D
WarszawiAnka Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W jego imieniu dziękuję za pozdrowienia. :)
WarszawiAnka Opublikowano 21 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2022 @jan_komułzykant ; @Moondog : @Waldemar_Talar_Talar : Dziękuję za Wasze głosy. :)
WarszawiAnka Opublikowano 21 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2022 @Natuskaa : Dziękuję za Twój głos. :)
[email protected] Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2022 @WarszawiAnka Aniu jest tylko jedna - szósty wers. Kłaniam się pięknie z samego rana.
WarszawiAnka Opublikowano 21 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Przeniknąć chcę sekundy każdej tajemnice" = chcę przeniknąć tajemnice każdej sekundy. Oczywiście, ten wers mógłby również brzmieć: "przeniknąć chcę sekundy każdej tajemnicę", jednak sekunda może zawierać więcej niż jedną tajemnicę - a może nawet... wiele tajemnic? Pozdrawiam :)
WarszawiAnka Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2022 @Michał_78 : Dziękuję a Twój głos. :)
Rekomendowane odpowiedzi