anna_rebajn Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2021 (edytowane) Kim dla mnie Panie jesteśnie wiemBezradny staję wobec CiebieDostrzegam dziecko a w nim płomieńKtórym wypalasz szlak na niebieDostrzegam bezmiar oceanubrzegi spienione niewyraźneI światło rozproszone wokółKtóre przekracza wyobraźnięDostrzegam pnącza drzew zielonychZakorzenione w gęstej ziemiKarmione sokiem słodko-słonymKtóry przenika do piszczeliDostrzegam w prochu całe wiekiZmiecione z siłą huraganuI ciszę u zarania rzekiZ głębin ciemności zmartwychwstałąKim jesteś Panie dla mnienie wiemNiemowlę wciskasz mi w ramionaz dzieckiem na ręku walczysz z grzechembraku miłościi nie pozwalasz się pokonać. Edytowane 23 Grudnia 2021 przez anna_rebajn (wyświetl historię edycji) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2021 Piękny wiersz... pod każdym względem. Dzisiaj dokładnie czegoś takiego potrzebowałem. Wielkie Dzięki. Pozdrawiam serdecznie.
anna_rebajn Opublikowano 22 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2021 @Sylwester_Lasota Wesołych świąt :). A
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2021 Witam - podoba się - Pozdr.
Gość Franek K Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2021 Za Sylwestrem - świetny tekst :)
anna_rebajn Opublikowano 23 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2021 @Waldemar_Talar_Talar @Franek K @Michał_78 Bardzo dziękuję :). I dzięki za spostrzegawczość Michał. Poprawiłam. A
Rekomendowane odpowiedzi