Dawid Rzeszutek Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 Wolne — idź albo nie idź Idź człowieku pusty a nadęty Ty wzbogacony o kilka okruchów Pełen powietrza z mieszkania obok Gdzie karaluchy piszą poezję Na warcabach i szachach kostnicy Idź człowieku już idź Nie stój już w kiblu zarzyganym W tym ciele co wspomina i się dusi Idź zdejmij majtki w konfesjonale I tak będziesz tam najświętszy Idź też na stację kolejową dni i nocy Wejdź na peron dla inwalidów Na pewno znajdziesz modlitewniki Zrzucane z samolotów podczas wojny Nie raz dostałem w łeb może tobie się też uda Idź a dojdziesz gdzieś tam przed siebie Zawsze jest jakaś rura, drzwi lub chociaż klamka Można strzelić nią fochem we władze Zamykając ostatni rozdział pamiętnika Rozdział państwa od kościoła Idź albo nie idź jeśli akurat śpisz Sąsiedzie spod ósemki lub dziewiątki Jeśli niosłem ci na grób znicza Tym bardziej nigdzie nie idź Zapomnij, że uderzałem w kaloryfer Zapomniałem! Czas na spacery przecież tobie minął Z trumny się nie wygodnie wychodzi Bo nawet sam tam nie wszedłeś A wnieśli cię zimnego jak różaniec Jak kostki lodowe w drinku na Malediwach Autor Dawid Rzeszutek 1
Gość Natalka16 Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 @Dawid Rzeszutek Wiersz bardzo mi się podoba. Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 (edytowane) Witam - można i tak ale czy warto - Pozdr. Edytowane 19 Listopada 2021 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
Dawid Rzeszutek Opublikowano 19 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 @Waldemar_Talar_Talar Myślę, że czasem trzeba coś zniszczyć, by dać temu nieśmiertelność. Kiedyś palono w świecy listy z życzeniami, aby się zrealizowały. Tak podobnie jest z antagonizmem wiersza. Poezja nigdy niczego nie musi negować, częściej udowadnia, mimo że zabarwiona negatywnie. Pozdrawiam Waldku Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję pięknie za miły komentarz :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi