[email protected] Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @Somalija Najpierw trzeba napisać będzie na życie polisa!? Wiem tak też źle, jak wszystko u Ciebie.
Somalija Opublikowano 17 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @[email protected] O, nawet nie wiesz jaką jestem optymistką. Wczoraj do porannej, zimnej już kawy wpadła mi muszka, chciałam ją o 11 dopić i rozśmieszyłam się. Ja to mam szczęście, owocówka w listopadzie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
[email protected] Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @Somalija U mnie po ekranie kompa latają czasami takie maleńkie muszki, powiedz co to za diablice i jak je wywalić z chałupy.
Somalija Opublikowano 17 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @[email protected] Z tego opisu stwierdzam, że to ziemiórki Sciara sp. Wylegają się w podłożu roślin doniczkowych, tam składają jaja i żerują jako larwy. Dorosłe formy fruwają po domu. Jeśli tego jest dużo to trzeba ograniczyć podlewnie roślin doniczkowych, bo wilgotne podłoże sprzyja. Formy Dorosłe można łapać na specjalną miksturę: na spodeczek wlewasz wodę, kilka kropel octu i płynu do naczyń. Muszki zwabione topią się. To są nieszkodliwe, synantropijne owady.
[email protected] Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @Somalija U mnie faktycznie chyba za dużo się podlewa kwiatki, ale to jest silniejsze od człowieka, mnie się wydaje że im częściej podlewam tym lepiej dla nich. @[email protected] Czy płyn do naczyń dowolny?
Somalija Opublikowano 17 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @[email protected] Tak, płyn się dodaje, żeby zmniejszyć napięcie powierzchniowe wody.
[email protected] Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @Somalija Nie to chyba nie te, moje mają 1 - 2 mm są mikroskopijne w rzeczywistości prawie niewidoczne, dopiero na tle ekranu kompa, je zauważam. @Somalija Ale czy dowolny?
Somalija Opublikowano 17 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 (edytowane) @[email protected] @[email protected] Tak, płyn dowolny. Te na ekranie, to samce, dlatego nie pasują do opisu z internetu. Ocet trzeba uzupełniać, bo paruje. Edytowane 17 Listopada 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @Somalija Nie ubliżaj samcom, dlaczego są trzy razy mniejsi od samic, tamte mają 6 mm. Gdzie tu proporcja, może powiesz że samiec jest przez samicę zjadany.
Somalija Opublikowano 17 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @[email protected] Ubliżam? Chyba nie, to poprostu inny gatunek niż, to co jest w internecie. W przyrodzie generalnie samce są piękniejsze, nie wyłączając człowieka. Kończę rozmowę, bo zaraz wiersz wejdzie do tygodniówki, a ja się dowiem, że jestem słabością portalu. Pa Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
[email protected] Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @Somalija Kto tak powiedział, wezwę go na pojedynek, a co to jest ta tygodniówka? Jakiś periodyk poetycki?
Somalija Opublikowano 17 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @[email protected] Hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , jesteś uroczy.
Rekomendowane odpowiedzi