Pan Ropuch Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 dwadzieścia czternastoletnich serc punktualnie zabiło w gotowości harmonogram nigdy nie kłamie przekrój poprzeczny - diagram duży obieg mały obieg niczym konstelacje na niebie - a one już odmierzają momenty gdy uderzą bezwysiłkowo najszybciej będą kołatać szarpać napędzać czy śrubować limity szeptać tęsknić kłuć czy zdradzać pękać oraz łamać ... by w końcu... zatrzeć bezduszną maszynerię niezależnie działającej pompy ta tam tam ta tam tam ta tam tam 2
Gość Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 @Pan Ropuch Musiałem cztery razy przeczytać, by ogarnąć, o czym jest wiersz, ale już załapałem ;D Świetny pomysł, żałuję, że nie mój.
Nata_Kruk Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 ..... ja po drugim czytaniu, nadal dumam. Bywa, że błądzę w wierszu... 1
Pan Ropuch Opublikowano 3 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2021 Belfer belfer :) w tym przypadku dokładnie magister od fikołków. W UKeju dzieci mają coś takiego jak teoria wychowania fizycznego i uczą się podstaw anatomii czy fizjologii. W tym konkretnym przypadku o sercu z diagramu w przekroju poprzecznym by móc zobaczyć że serce nie jest symetryczne a nawet ściany poszczególnych komór nie są jednakowo grube (różne ciśnienie małego i dużego obiegu) itd. itp. Pozdrawiam Pan Ropuch
Pan Ropuch Opublikowano 4 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2021 @Michał_78 To jest nas już tutaj conajmniej trzech :) Zgaduj zgadula kto jest tym trzecim, bo póki co ujawniać nie będę :) Pozdrawiam Pan Ropuch
Pan Ropuch Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2021 @Michał_78 O wilku mowa :) To jest nas już trzech :) Pozdrawiam Pan Ropuch
Rekomendowane odpowiedzi