Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

nie da się złapać

Rekomendowane odpowiedzi

"nie da się złapać".. 'ulotności'.. czyli tego, co każdy chyba nie do końca poznał, albo...

co poniektórym wydaje się, że "poznali" i topią się w tym, o czym piszesz w pierwszych czterech strofkach.

Ostatnie cztery wersy, są dla mnie, sednem całości... to co przed, jest dobrą ironią,

bowiem niejednemu pogmatwał się życiorys z powodu, np. dużej wygranej.

Jak dobrze, że zawsze stałam obok takich bzdurek...

Pozdrawiam.

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)

Dzięki wszystkim 

Natko!

doprecyzuj tą "ulotność"

Na początku masz w garści los, ale czy to jest Twój los ten świstek z liczbami, które mamią

Ludzie cały czas szukają, chcąc go odkryć. Horoskop ponoć wskazuje Twój los, ale to mało kabały, wizyty u wróżki, aby uchylić tajemnicę przyszłości - ciągle złudzenia jakże niektórym potrzebne.

A tak naprawdę swój los kreujemy swoim codziennym życiem; wzniosłymi czynami i podłościami. Ponoć każdy może swój los wziąć w garść - ale czy to do końca prawda??

Pozdrawiam

...hmm.. doprecyzować.? Jacku, ale jak, ulotności  nie da się opisać.. można to poczuć i tu, duża rola intuicji, którą nie każdy umie odczytać. Zgodzę się z Tobą...

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... ja wierzę, że dobro wraca, a podłości wcześniej, czy później mogą zemścić się.

... myślę, że każdy ma wpływ na swoje życie, powinien trzymać je w garści, a to,

że inni od dziesiątków lat rzucają zwykłym ludziom kłody pod nogi, to już zupełnie inny

i... bardzo dłuuuugi temat...

Pozdrawiam.

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)