Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 28 Października 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Października 2021 a jeśli płaczę i się śmieję i widzę pejzaże i słyszę piosenkę jeśli rozumiem - aha! i nie rozumiem, ale się zachwycam to... TO. Właśnie. 9
dach Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2021 @iwonaroma właśnie to. Urzekająca szczerość. Bardzo to wdzięczne w odbiorze. Serdeczne. Ty jesteś serdeczną osobą. Tak szczerze pisał zawsze Heks. Co się dzieje z Heksem? Pozdr. 1
Marek.zak1 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2021 Poezja i w ogóle sztuka ma poruszać emocje i tak to działa i ma działać. Pozdrawiam 2
iwonaroma Opublikowano 28 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki :) Heksa nie pamiętam... :( Również zdrówka Jasne :). Może nawet uczucia (bo emocje krótkotrwałe) Również pozdrowienia
Nefretete Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2021 @iwonaroma Widzę tu skróconą wersję autorefleksji na temat poezji. Każdy z nas odczuwa, by wielokroć pisać słowotokiem przekartkowanym na pejzaż pergaminie! mnie się podoba! Nie będę rozszerzać tego tematu.... pozdrowienia przesyłam!
Lahaj Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2021 @iwonaroma ciekawe, ze rozumienie przeciwstawiasz zachwytowi to dało mi do myślenia
iwonaroma Opublikowano 29 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Dzięki Również pozdrowienia :D ;) Wiesz, ja to napisałam bez zrozumienia ;) Do rozumienia też zachwyt można przyczepić, chociaż faktycznie - trudniej. Człowiek wszystko drobiazgowo analizujący chyba ma mniej czasu na zachwyt... Dzięki za kmnt
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2021 (edytowane) Piosenka w nieznanym języku może zachwycić chociaż nie rozumiemy słów. Bywa, że zachwyt niknie, gdy je zaczynamy rozumieć. ;) Moim zdaniem rozumne odkrywanie prawdy wprawia jednak w największy zachwyt. Pozdrawiam Edytowane 29 Października 2021 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji)
GrumpyElf Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2021 @iwonaroma Fajnie ujęłaś to "coś", pierwszy odczuwalny impuls, gdy coś nas urzeka, zatrzyma w świecie. Ze zrozumieniem czy bez, bylebyśmy umieli odczuwać i zauważać. Pozdrawiam. 1
Antoine W Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2021 @iwonaroma Marek zabrał mi słowa, tylko dodam że "właśnie o TO" ;) 1
iwonaroma Opublikowano 29 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) na pewno rozumienie syntetyczne pomaga. Natomiast tylko analizowanie... np.układu pokarmowego pięknej dziewczyny... lub składu chemicznego barwników płatków róży... może niekoniecznie :) Natomiast rozumienie i doświadczanie całości- to jest TO! :) Dzięki i również zdrówka :) Tak. Nie trzeba być geniuszem by odczuwać piękno :) Dzięki i również pozdrawiam :) Dzięki!
Nata_Kruk Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2021 Iwonka, zaakceptuję tak jak jest, chociaż nie lubię "się" przed czasownikiem w białych wierszach i.. jak dla mnie, troszkę za dużo .. "i".. ale przesłanie, bardzo spodobało mi się. W poezji można dostrzec to wszystko, co wyszczególniłaś, nawet jeśli nie do końca rozumiemy daną treść. Pozdrawiam.
Gość Radosław Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2021 Dla mnie najważniesze momenty w odbiorze sztuki, to te w których do głosu dochodzą emocje, ale nie rozumiem (jeszce;)) dlaczego. To jest wlaśnie "TO". Wiersz przedni. Pozdrawiam.
iwonaroma Opublikowano 31 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) właśnie Dzięki :D o tym 'aha' nie pomyślałam ;) Dzięki i również pozdrawiam :) Też nie przepadam za niepotrzebnym inwersjami, ale tu tak dla płynniejszego czytania. Powtórzenia 'i' celowe ale fakt, może nadmiar. Mnie nie bardzo podoba się końcówka ale nie mam teraz innego pomysłu a poza tym utrwaliła się w odbiorze czytelników :) Tak, z tym rozumieniem poezji nie należy przesadzać, bo może utracić się jej tajemnicze piękno :) Dzięki i również pozdrawiam :) ciutka tajemnicy, niedopowiedzenia itp.czyni nasze życie ciekawszym :) Dziękuję i zdrówka też 1
iwonaroma Opublikowano 31 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2021 @huzarc :) dzięki
Czarek Płatak Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2021 Podobno wszystko nią jest ;)
iwonaroma Opublikowano 31 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podobno :) może z wyjątkiem rzeczywistości, która skrzeczy :( Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi