Gość Natalka16 Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 Zbuntowana sześciolatka jak wulkan wybucha Tupie nogami- ja nie chcę, nie zrobię, nie lubię Mamo, za mocno włosy ciągniesz- wolę jak Tato! Nagle nie potrafię dobrze warkoczyków zapleść Poranna rewia mody tu mamusia pomocna Oczko w głowie tatusia jak w obrazek wpatrzony Do przedszkola za rączkę spokojnie spacerują Kuba pod spódniczkę zaglądał- po twarzy dostał Niedzielny poranek tup tup tup hyc do łóżeczka Pomiędzy Mamusię i Tatusia w sam środeczek Mamo! Dlaczego nie mam braciszka? Ot pytanie Jaki pomysł w głowie dziś iskiereczki powstanie? To zawsze zagadka czy uśmiech, czy zbuntowanie Zawsze będziesz moim Skarbem- Kocham Cię Natalko! 19.10.2021 godz. 500
Koziorowska Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 @Natalka16 Bardzo dobry początek. Życzę nieskończonej weny twórczej. Pozdrawiam. 1
Gość Natalka16 Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 @Koziorowska Dziękuję z całego serca.
Moondog Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 @Natalka16 wiersz bardzo osobisty co jest jego zalatą jak I wadą. Zaletą jest szczerość i miłość którą czuć na odległość a wadą z kolei to że przez to jest mało uniwersalny Pozdrawiam
Gość Natalka16 Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 @Moondog dziękuję, myślę, że jest uniwersalny dla każdego kto ma dzieci :) czuję strach, odpowiedzialność, nadzieję. Serdecznie dziękuję za czytanie i pozd
Gość Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hy hy, dobre ;D Mam nieodparte wrażenie, że w całym wierszu wyczuwam lekką ironię. Jeśli się mylę - trudno. Jeśli nie - odhaczam dodatkową zaletę Twojego utworu ;>
Gość Natalka16 Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 (edytowane) @error_erros Nie, wstałam o piątej żeby to napisać. To zdjęcie życia z 6 latką która fikołki fika, za moment, tupie nogą :) każdy kto ma dziecko, chyba zrozumie. @error_erros Niektóre wiersze będą z ironią, niektóre śmiertelnie poważne jak nagrobek 1 listopada :) Edytowane 19 Października 2021 przez Natalka16 (wyświetl historię edycji)
Nata_Kruk Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 Natalka16 napisała sonecik. Ja nawet takiego nie spróbowałam... Za dobre chęci próbowania zostawiam, plusik. Pozdrawiam.
JWF Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje. Wiersz nie jest "uniwersalny", bo napisany z myślą o własnym dziecku i chyba jest zrozumiały dla każdego. Rodzeństwo fajnie mieć, tak na marginesie.
Gość Natalka16 Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 (edytowane) @Nata_Kruk Natalka pisze, ale nie sonety na pewno, uczę ją ,to ważne. Za rok do szkoły, to trudny czas. Po tańcach z mężem już słodko śpi :) Kuba już nie zagląda... wychowanie tatusia :) Ten nick jest przypadkowy, Natalka patrzyła z zainteresowaniem gdy się rejestrowałam. Jeszcze jedynka przypadkowo z ironią się wkradła, tak znów stałam się nastolatką :) muszę podpisywać teksty chyba :) Mam na imię Maria. Dziękuję za plusik, za wyrozumiałość, wiem że to nieidealne, ale z serca napisałam. Pozdrawiam @JWF fajnie :) coś może być na rzeczy :) Edytowane 19 Października 2021 przez Natalka16 (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi