Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 15 Października 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 nadal bolisz nasza córka na linii włosów pachnie tobą próbowałam potem umierać gdy na zakręcie boczny podmuch zmiótł motocyklistę i moje serce siadam pod drzewem kora nie bliźni tym bardziej ja ciągle mnie bolisz od wnętrza twarzoczaszki po prawy oczodół to już nie są łzy palcami dotykam drzewa duszy 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Somalija Opublikowano 16 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 @Michał_78 Drzewa, jak ludzie słabo bliźnią, ale wypuszczają boczne odnogi i trwają. Dziękuję za komentarz i pozdrowienia. Trzymaj się coraz cieplej, bo znać już zimny oddech nad ranem na roślinach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalka16 Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 @Somalija Trochę mnie zmroziło, mam nadzieję, że słowa współczucia kierować mam do podmiotu lirycznego. Mam 6 letnią córeczkę i nawet nie chcę wyobrazić sobie takiego scenariusza, choć życie różne pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Somalija Opublikowano 16 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 @Natalka16 Cześć Natalia, miło poznać. Michał dobrze rozczytał wiersz. Nie trzeba współczucia, gdy los coś zabiera, to też daje. Trzeba umieć zamykać serce i otwierać na nowo... Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrych chwil na poezja.org. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalka16 Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 (edytowane) @Somalija Mam na imię Maria, oj z tym nickiem. Jak się rejestrowałam córeczka się zainteresowała Natalia, jedynka przypadkiem wdarła się :) teraz można pomyśleć że mam 16 lat ;) chciałoby się. Dziękuję pozdr Edytowane 16 Października 2021 przez Natalka16 (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Somalija Opublikowano 16 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dołączam piosenkę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . @Natalka16 Hahaha , będziesz nastolatką . Buziaki dla Natalii . Edytowane 16 Października 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalka16 Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 @Somalija a co tam druga młodość to marzenie :) z mężem na spacerze jest, niech się chłop przyda na coś :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renata Banasiak Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Dodałam serduszko i wyświetlił się napis: "Lubię to".... a przecież poczułam jak boli mnie każda komórka czaszki, jak twardnieję i drętwieję i drewnieję... , a w jeszcze oczach lśni już sok roślinny. Dla mnie - ogromny ładunek emocjonalny tekstu - w pięknej metaforze. Gratuluję! Ale i współczuję, jeśli podmiot liryczny to Ty. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Witham - ciekawe to twoje pisanie - Pozdr. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Somalija Opublikowano 16 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 @Renata Banasiak Dziękuję, że doceniasz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pozdrawiam serdecznie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antoine W Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 @Somalija czasem myślę, że szybszy motor to już nie dla mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Somalija Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 @Antoine W To uważaj przy wyjazdach z leśnych na nieosłonięte drogi... Dziękuję za odpowiedź pod wierszami Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , pozdrawiam . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 (edytowane) Czytałem ten wiersz wcześniej i nie wiedziałem, co mam napisać... Teraz też nie wiem, ale napiszę to, co wtedy pomyślałem... Mogło mnie nie być... To niewiarygodne ile myśli może się przewinąć przez umysł w ułamkach sekundy... Więc tak to się skończyło... Ona się dowie, że miałem motocykl... jutro nie pójdę do pracy... z czego oni będą teraz żyli... nie zobaczę więcej syna... ... Nie przewinął mi się film, żadnych wspomnień, tylko mnóstwo myśli... wyszedłem, chyba cudem, niemal bez szwanku. Na drodze spotkałem anioła, który mi pomógł... Chyba nawet nie powiedziałem Dziękuję... Pozdrawiam Edytowane 30 Października 2021 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi