Somalija Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2021 (edytowane) @[email protected] Dobrze, posłucham Cię Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , ale 1/3 już wydałam na zegarek w złotym kolorze z czarną tarczą, będzie mi pasował do sukienek. Resztę odłożyłam. Dobranoc . Edytowane 16 Października 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 1
[email protected] Opublikowano 16 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2021 @Somalija Jak Ty to robisz że masz jeszcze co odkładać, zobacz co się dzieje na rynku... wolę pisać wiersze a nie robić zakupy. Dobranoc, miłych snów.
Somalija Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2021 (edytowane) @[email protected] @[email protected] Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę o tym pierścionku, ale jeszcze nie podjęłam decyzji. Na razie odłożyłam. Może na urodziny Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , diament jest oczywiście sztuczny z pieca, ale... pomyślę. Edytowane 16 Października 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 1
[email protected] Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @Somalija Finezyjna jubilerska robota, złoto w cenie a z kobiety robi damę. Jestem za... kupuj! Miłej niedzieli.
Somalija Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @[email protected] @[email protected] Chyba się skuszę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , ale oglądam jeszcze inne modele z tanzanitem i cyrkoniami. Jak kupię, to Ci pokażę . Dobrej niedzieli . Masz tu piękną piosenkę z pięknym tekstem, może coś napiszesz o swoich górach... 2
Nata_Kruk Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 To wiersz na więcej, niż jedno czytanie.. nie jest łatwiutki, ale jak sam to określiłeś.. to "oda" do dojrzałości, co bardzo mi pasuje. Jest sporo ważnych wersów dla człowieka, a styl pisania nieco inny, niż zwykle u Ciebie. Ok. szukamy czegoś całe życie... Pozdrawiam. 1
[email protected] Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @Somalija "Gdzie jesteś Sowia Góro, już cię nie zdobędę, umorusana w chmurach zerkasz z nieboskłonu. Radowałaś, straszyłaś... wspomnienia przywołuj i zawsze pielęgnuj, "ziele na kraterze". Pragniesz i masz, choć tylko fragment... muszę iść do okna popatrzeć jej w oczy.
Somalija Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @[email protected] No, tak to stary wulkan, zapomniałam. A wiersz, taki sobie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
[email protected] Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @Nata_Kruk Nato dobrze to określiłaś "szukamy całe życie" i tak bywa przeważnie, że nie znajdujemy. Ale tak zastanawiam się coby było gdybyśmy znaleźli? Kto ma nam o tym powiedzieć? Miłej niedzieli. @Somalija Nie znasz go przecież, jak można oceniać po jednej strofie? Dla Ciebie to jakaś tam górka, jedna z wielu. Dla mnie ma wymiar sentymentalny, tu spędziłem dzieciństwo na jej stoku się wychowałem. Taka moja druga matka, tylko ona ciągle żyje... patrzy na mnie. 1
Antoine W Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @[email protected] wczoraj nocą to czytałem i podziwiałem, jak zgrabnie przywołałeś "homo ludens", chyba jako znak naszego czasu...
Somalija Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 (edytowane) @[email protected] Lubię Twoją górę, bo też stanęła mi na drodze... Pięknie ją bronisz... patriotycznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Edytowane 17 Października 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @Somalija A to niespodzianka, więc wiesz najlepiej czy prawdę napisałem? Nigdy jej nie bronię, ja ją zawsze podziwiam bo jest najstarsza w Europie. Staruszki trzeba szanować - wiesz ile ma lat? Dobranoc.
Somalija Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @[email protected] Ponad 500 mln, wtedy się wypiętrzyła, ale jej pokłady to starsza część oceanu pamiętające początek tworzenia lądów na Ziemi Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
[email protected] Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @Somalija Mówią że 4,5 mld lat, a skały jakie wykopano mają najstarsze 1,2 mld lat, jak widzisz sędziwa staruszka.
Somalija Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 (edytowane) @[email protected] Mam skamieniałe paprocie w łupkach, znalazłam je właśnie tam. Trochę zawyżyłeś jej wiek Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Najpierw była dnem oceanu, potem górą, zerodowała i w ostatnim faldowaniu alpejskim trochę ją wycisnęło w górę. Edytowane 17 Października 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @Somalija Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Różnie geolodzy na temat tego pasma piszą, możemy opierać się na hipotezach, wiek 500 mln lat dotyczy tylko i wyłącznie wieku skał jakie przebadano metodą węgla aktywowanego. Sięgnąć głębiej niż kilka metrów czy nawet sto, to już ogromne koszty.
Somalija Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @[email protected] @[email protected] ale mnie przycisnąłeś encyklopedią Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Jest magicznym punktem na mapie Twojego życia... Patrz, jesteśmy w tygodniówce .
[email protected] Opublikowano 18 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2021 @Somalija Ago encyklopedii nawet nie miałem w ręce, a w żadnym tygodniku /przejrzałem parę/ nas nie ma. Pozdrawiam w szewski poniedziałek. 1
GrumpyElf Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 @[email protected] Duże zaskoczenie. In plus, pod każdym względem. 1
Gość Radosław Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z twojego wiersza możan zrobić kilka. Ja ze sobą zabieram powyższą strofę. Jest rewelacyjna - zwłaszcza to "stetryczałe serce". Samo słowo "serce" jest już tak wymięte, że trzeba wielkiej wprawy, by dobrze je wkoponować, żeby nie brzmiało tandetnie. Wydaje mi się że Tobie sie udało. ps. Uważam , ze piosenka pod wierszem absolutnie zbyteczna :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi