Ten utwór został doceniony przez użytkowników. GrumpyElf Opublikowano 13 Października 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Października 2021 (edytowane) grzyb nim urośnie jak po deszczu musi się przebić przez wyściełane wieki w drodze do góry pomaga życiu w każdej postaci zmierzając ku światłu gdy już na powierzchni pod kapeluszem chowa marzenia ściętej głowy spełniony Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez GrumpyElf (wyświetl historię edycji) 12
corival Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2021 @GrumpyElf Prześledziłam w wyobraźni dzielne zmagania ku wzrostowi i marzeniom... bardzo ładnie... obrazowo, choć trzeba się zastanowić :) Pozdrawiam :) 1
JWF Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 (edytowane) Największy żywy organizm na świecie to grzyb, w Oregonie rozciąga się na 880 hektarów. Opieńka ciemna, szacuje się, że ma kilka tysięcy lat, wieki wyściełane w rzeczy samej. Czego ten grzyb nie widział... :) Marzeń też nie widać, jak się je schowa pod kapeluszem. Rzeczywiście wielu rzeczy nie widzimy patrząc na pozornie drobny rezultat. Edytowane 14 Października 2021 przez JWF (wyświetl historię edycji) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 Witam - udany wiersz - widzę sens - Pozdr. 1
Gość Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ mi się to podoba! A puenta jest... no, nie wiem, jaka, ale jest bardzo ;D Chyba mam godnego następcę mojego ulubionego Kaktusa!
Koziorowska Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 @GrumpyElf Króciutko, ale treści wiele. Przekaz dość prosty, ale nie jest to wadą, nie w tym przypadku. Pozdrawiam serdecznie. 2
GrumpyElf Opublikowano 14 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 Bardzo ciekawe i mądre komentarze pod wierszem, w którym o grzybie, więc mogło być różnie ;) Dziękuję za nie serdecznie. Pozdrawiam wszystkich. @corival Twoja wyobraźnia nie zawodzi, Cori :) @Michał_78 Ten film otwiera szeroko oczy. Uważam, że wiedza o grzybniach i ich roli w ekosystemie powinna być szerzej ujęta w edukacji. Drzemie w nich niepojęta nam wciąż moc i tak jak napisałeś - inteligencja tych tworów i ich działań dorównuje naszym mózgom. Ładnie zauważyłeś, że na podstawie jednego grzybka szukałam analogii do naszych losów. @JWF Imponujące... 800 ha! Ta opieńka generuje energię z resztek wszelkich organizmów i robiąc to na przestrzeni wieków, można sobie rzeczywiście wyobrazić jej archiwa ;) Tak to już jest, że musimy nastrajać swoją czułość nieustannie, aby móc poczuć to, czego nie widać właśnie - tam jest z reguły sedno spraw. @Waldemar_Talar_Talar Miło mi. Pozdrawiam, Waldemarze. @error_erros To ogromnie pokrzepiające, że wciąż pamiętasz Kaktusa. ps. Fajne nowe zdjęcie. @Koziorowska Pisząc o grzybie musiało być przyziemnie, dziękuję Ci za komentarz.
Gość Radosław Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2021 Jeśli się zrobi swoje, można spokojnie usnąć pod kapeluszem, albo w słońcu. Bardzo trafny i wymowny, coachingowy wiersz ;) Pozdrawiem Elfie
Rekomendowane odpowiedzi