Nikodem Adamski Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2021 Znów w Kościele rodzinnym nie kleryckim wychodzę, by usługiwać w kleryckiej komży Celebruje klerycki proboszcz podaje intencje nie rozumiem ich treści nielogiczne nie rozumiem doktryny nielogiczna Improwizuję upokarzam się nigdy nie lubiłem śmiechu w kościele dzisiaj zwłaszcza Mam dość odchodzę od ambony przechodzę przez sam środek nie klękam przy ołtarzu nie robię ukłonu patrzę tylko krótko tęsknie Nikt nie spodziewał się mojej reakcji patrzą z dezaprobatą chyba boję się upewnić Idę do zakrystii ściągam komżę odkładam na ławkę miała być w domu ważną pamiątką już jej nie chcę 3
A-typowa-b Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2021 Rety mocny wiersz. Wielu ludziom się nie chce, czasem nawet żyć. Jednak życie to wojna, niech moc będzie z Tobą człowiecze :P, tego życzy wielofunkcyjna kobieta :). Przesyłam Tobie piosenkę, może znajdziesz coś wiej dla siebie. Lubię ją, a z autorem nie do końca się zgodzę ponieważ rozum też jest potrzebny :), to w nim się wszystko zaczyna nawet serce ;) A serducho, ponieważ kobieta bardziej emocjonalną istotą jest, poruszył mnie Twój wiersz.
Nata_Kruk Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wersyfikacja chyba delikatnie do poprawy, ale jako całość, nie jest źle, wg mnie, tym bardziej, że temat na czasie. Ostatnia najbardziej mi się podoba, choć zostaje żal, że peel.. już jej nie chce. Pozdrawiam. A-typowa... dobra wrzutka.! Edytowane 28 Września 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi