Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@[email protected] szczególnie podoba mi się ,,przetak promieni", ,,lenistwo na wodach", ,,złota bogini" i oczywiście ,,chmury z północy". 

A wiesz, że kos był kiedyś ptakiem leśnym ale przystosował się do życia blisko człowieka, jest troche takich zwierząt, którym...  człowiek nie przeszkadza. Czytałam trzy razy; Gratuluję

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

.

Opublikowano

@Somalija No tak, można to także w ten sposób postrzegać, gdzie koszulka tam emocje, ale liście żądzą się swoimi prawami natury, a nie emocji.

Proszę o uśmiech Ago.

@valeria Valerio, jeśli chodzi o kosa... spacerował i przestał, muszę zajrzeć czy kosy odlatują na zimę, tak mi go brakuje.

Zawsze wycieczka przez pole, dziób, dziób i patrzy w okno, na końcu siada na ławce, ostrzy spracowany dzióbek i odlatuje. A rano od nowa.

Wszystkiego Dobrego.

Opublikowano

@Marek.zak1 Tak. Wiersz dobry do ciepłej, albo jak kto woli do kawy - na to żeby przysiąść. Jest i ciepło i momentami zabawnie (jak to Grzegorz ma w swoim stylu) i nawiazując do Twoje jwypowiedzi - refleksyjnie. 

Ach ta jesień. 

Pozdrawiam 

Opublikowano

Ja zawsze zazdrościłem ptakom odlatującym na południe, ale ostatnio jakoś mniej. Pożary, upały, już nie chcę na południe, jak i upał lata nie jest już tak beztroski przypominając, że z roku na rok będzie tylko goręcej. Ale długich dni żal.. 

Pozdrawiam 

Opublikowano

.... no co nam złoci i żółci, jak nie jesień. Chwilami, jakby dialog, ale całość ciekawie ubrana w oznaki jesieni,

no i Niemen na wstępie, ze swoimi mimozami, ach.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... ta szczególnie dla mnie.

Pozdrawiam.