Ten utwór został doceniony przez użytkowników. A-typowa-b Opublikowano 4 Września 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Września 2021 (edytowane) Drzwi zamknął z impetem, wpadł do pomieszczenia chwiejąc się na nogach, musiał usiąść. Nieopodal stał czerwony fotel, podarowany przez kogoś, w akcie podziękowania za gościnę. Nigdy nie potrafił wyartykułować imion, znał je dokładnie, miał w głowie, ale nie potrafił ich wyrzucić na zewnątrz, by przedstawić otoczeniu. Trwał przy swoim, trwał i cierpliwie nadziewał złote nici na krosno. Ona już zaczynała szemrać, wydawać z siebie dźwięki, lubił słuchać jej cichego śpiewu, wiedział, że był on tylko dla niego. Dotykał jej za każdym razem, jednak Ona nie była na tyle dojrzała by poznać, że to jego dłonie nadają kształt. Rozwijała się spokojnie, czasem wzburzona tym czego nie rozumiała, bywało że się dąsała. Paradoksalnie, to zjawisko szybciej się zobrazowało w jej bycie niż wszystkie inne, nie wiedzieć czemu. Śmiał się subtelnie, acz nieco zaczepnie, ona powoli dostrzegała różnicę. Nie wiedziała tylko, czy to czym się stawała sprosta oczekiwaniom Tkacza. autor wiersza: Atypowa Pani Edytowane 19 Września 2021 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji) 8
jazzkółka Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 (edytowane) @Atypowa Pani Witaj :-) Tak Pigmalionowo się zrobiło - nie wiem, co na tych "kro-snach" dalej zobaczę, na razie czytam z zaciekawieniem, raczej jak część ciekawej prozy, niż wiersz :-) W tym miejscu coś mi zgrzyta: Wiedział, że był on tylko dla niego. Dotykał ją za każdym razem, chyba masz literówkę i napisałabym "dotykał *jej/", bo chodzi (chyba) o fizyczność. Pozdrawiam serdecznie:-) Edytowane 5 Września 2021 przez opal (wyświetl historię edycji) 1
A-typowa-b Opublikowano 5 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 (edytowane) A jednak nie literówka, "on" dotyczy śpiewu. Jednak poprawiłam i wstawiłam przecinek zamiast kropki, prawdopodobnie teraz będzie lepiej. Za uwagę dziękuję i pozdrawiam. Za serducha dziękuję :) Edytowane 5 Września 2021 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji)
Leszczym Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 @Atypowa Pani ładny wiersz, saga właściwie, prowadzona wierszem białym. Ciekawy pomysł i przedsięwzięcie:)) 1
Antoine W Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 @Atypowa Pani miałem coś mądrego napisać - coś sklecę :) znowu po nocy. dla mnie twórczy pomysł, tkacz... - demiurg w świecie tych kilku części... pomysł i wykonanie, dla mnie, fajne. pewnie coś da się poprawić, ale wygląda mi na to, że na tyle dojrzale piszesz że widzisz to, i jak mówisz jest już szósta część - to poczekam :) ale podoba mi się jak to prowadzisz :) czekam na VI... 1
Rekomendowane odpowiedzi