Pan Ropuch Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 (edytowane) nawet czyniąc dobrze nie jesteśmy w stanie przestać dostrzegać że i to dobro może być korzystne dla nas piekło to inni zamykam się w domu pobite lusrto szpera w sumieniach brud potęgowany brud usprawiedliwia instrumentalnie muzykanci cierpią katusze nie ma energii bez manifestu bez ducha siadam na sercu roznegliżowanej kobiety odnuża śluzem obłapiają nienasycenie wąż jęzorem rysuje nuty kolejne dzieciątko jezus jest przekładane z rąk do rąk w pampersie umiera ziemia tu nikt nie podnosi wzroku potrafię zło czynić wielokrotnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 26 Sierpnia 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 2
Pan Ropuch Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 @Dag a gdzie ten wiersz? Trochę zapętliłem się przy Hieronimie Boshu i jego tryptyku - tak to jest jak się po nocach filmy ogląda "Ogród rozkoszy ziemskich" wyobraź sobie, że ropucha i ogólnie płazy występują u niego tylko w piekle. Chyba to mi się nie do końca podoba :) Wziąłem to personalnie :) Pozdrawiam Pan Ropuch
Rekomendowane odpowiedzi