Ten utwór został doceniony przez użytkowników. [email protected] Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Choć ostatnie, przewierciło na wskroś serce, argentyńskie na parkiecie - łzy dziewczęce. Choć ostatnie nasze tango... byle prędzej, zarzuciłaś mi na szyję - drżące ręce. Choć ostatnie - zatańczyłaś jak Hurtado, czy mam - powiedz, duszę w zamian, oddać za to? Choć ostatnie, czas uniosłaś wzrokiem w niebo, przegoń w ruchu mnie po sali wnet bosego. Choć ostatnie pozostanie w mej pamięci, bo na chwilę palcem Boga - iskrą tchnięci. Choć ostatnie, zawsze koniec wieńczy dzieło, piękny finał... a dopiero się zaczęło. Choć ostatnie - kiedyś znowu cię poproszę, teraz wołam moja miła, popraw loczek. Choć ostatnie, tańczyć będziesz hen z gwiazdami, gdzieś w Paryżu jakiś odgłos, wiecznie zamilkł. Choć ostatnie, ono zawsze dla nas pierwsze, pamiętliwi wspominamy zimne dreszcze. Choć ostatnie, do dziś trzyma na uwięzi, błagam nie mów, że cię drugi taniec nęci. "Jeśli chcesz ulżyć swojemu sercu - zatańcz!" - Grek Zorba. 10
Marek.zak1 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Pięknie piszesz Grzegorzu. Tytuł jednakże zawsze będzie mi się kojarzyć z tym tangiem w Paryżu, Marlonem Brando i Marią Schneider. Pozdrowienia.
Somalija Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @[email protected] jakże ciężko spotkać mężczyznę, który umie tańczyć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Gratuluję wiersza jest bardzo energetyczny. Pozdrawiam .
Nefretete Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @[email protected] Wiersze rymowane nie są łatwymi do napisania. Twój wywarł na mnie wrażenie, jak ten taniec. Wszystko tu płynie, zarówno w treści jak i formie. Pozdrowienia dla ciebie! 1
[email protected] Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @Nefretete Typowa anafora, powtórki robią wrażenie rytmu, zwiększają tempo czytania, rymy parzyste jeszcze temu pomagają, choć piszę przeważnie rymami okalającymi, tutaj zrobiłem wyjątek. Wszystko po to aby szybko i sprawnie zatańczyć, zrytmizować. A że wiersze rymowane nie są łatwe do napisania... dlatego tak skrupulatnie się od nich odchodzi. Stajemy się coraz bardziej wygodni nie tylko w poetyce. Miłego dnia. @Somalija Prawda, trudno takich spotkać, ale oni w parze tancerzy są kwiatkiem do kożucha, a w zasadzie chwastem. Kobieta jest zawsze wiodącą osobowością w parze. Choć co tu dużo mówić facet jest tym prowadzącym, dyrygentem tańca, on winien trzymać batutę. Dziękuje za pozytywną ocenę wiersza. Taniec to energia, dynamika, ruch - pięknie to ujęłaś. Wszystkiego dobrego, spokojnego dnia Ago.
Somalija Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @[email protected] widać tu wielbiciela kobiet Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , ale nie doceniasz roli mężczyzny to on ,,upłynnia" kobietę, w innym przypadku, to tylko podsakiwanie do rytmu. W tańcu, w życiu trudno znaleźć parę... Dziękuję Mistrzu za życzenia, dzień pracowity, więc spokój się przyda. Pozdrawiam . 1
[email protected] Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @Somalija Taniec a życie, jakże daleko, podobnie jak Aga i Grzegorz!? Pozdrawiam pięknie.
Somalija Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @[email protected] hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , oba imiona brzmią ładnie w wersji podstawowej i zmiękczeniach, a jak się postarasz to nawet się rymują .
[email protected] Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @Somalija Taniec na równi jak życie, jakże daleko, podobnie jak Agnieszka i Grzegorz!? Proszę masz po Swojemu.
Somalija Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @[email protected] Nie martw się. Bo nie jedna już Agniesia wykończyła swego Grzesia. Za rymy się wzięłam, sam mi radziłeś Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
[email protected] Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2021 @Michał_78 Przyznam że masz znakomity gust. Wszystkiego dobrego Michale.
Rekomendowane odpowiedzi