iwonaroma Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) zaczęłam mówić zbyt późno z powodu wychowania i edukacji gdy już stanęło mi w gardle (a 'tak' przemierzyło wszystkie niesłychane obszary) wyrzuciłam je przez usta i z mgnienia oczu wyskoczyło NIE! nie bój się kochany to nie do Ciebie bo przecież nie jesteś moim ciemiężycielem? Edytowane 20 Sierpnia 2021 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 6
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Mięszane mam uczucia, ale zostawiłem serduszko. Pozdrawiam :)
iwonaroma Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ojej... mam nadzieję, że nie pomieszałam nadto... Dzięki :) Również zdrówka @Leszczym :) @Marek.zak1 :) @heks :) dzięki Edytowane 20 Sierpnia 2021 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2021 @iwonaroma Irytuje mnie podejście do słowa "nie" w naszej kulturze. Odbierane jest jako agresja lub brak kultury bądź nie jest traktowane poważnie. A już na pewno żadna babcia nie jest w stanie potraktować poważnie odmowy, kiedy usiłuje nałożyć wnukowi dokładkę na talerz. Niby przykład z przymrużeniem oka, ale doskonale oddający sposób myślenia, który z powodzeniem można przełożyć na poważniejsze sytuacje. A ja uważam, że "nie" nie tylko nie jest przejawem braku kultury czy agresji, ale jest w dzisiejszych realiach najbardziej potrzebnym słowem. Kiedyś miałem nawet pomysł, by sobie to słowo wytatuować. Nadal uważam, że to wcale nie jest taki głupi pomysł i pewnie kiedyś go zrealizuję.
corival Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2021 @iwonaroma Odmawiania, kiedy jest to konieczne, koniecznie trzeba się nauczyć. Chroni to przed wieloma nieprzyjemnościami. Współczuję Iwonko późnego dojścia do tego wniosku. Z drugiej strony lepiej późno, niż wcale. Pozdrawiam :)
Gość Radosław Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Iwono Pierwsze dwa wersy mnie rozwaliły. Jest w nich cios boksera wymierzony w młodą adeptkę żcyia. To na tych dóch wersach jest zawieszona reszta. To tak jakby zacząć od puenty ;) Aż chce się peelowi dopingować. Pozdraiwam
iwonaroma Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie również (a nawet wku...wia ;). Psów i kotów nie zmusza się do jedzenia ale dzieci - tak. A potem narzeka się, że dzieci otyłe. Poza jedzeniem - całe spektrum rozmaitych spraw, szkoda wymieniać. Dziecko ulega, bo kocha, bo chce być kochane, bo się boi etc.etc. Młodzież też ma nielekko, a czasy takie, jak zauważasz - że koniecznym jest umiejętność odmawiania. Dzięki za serce Dokładnie, lepiej późno niż wcale :) Poza tym długotrwała kumulacja wewnętrznego 'nie' nabrała u mnie takiej mocy, że... drżyjcie narody ;) Również zdrówka i dziękuję O, i taki doping- ze zrozumieniem, szczery i z mocą - bardzo mi się podoba :) Dziękuję i również pozdrawiam
iwonaroma Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2021 @Natuskaa :) dziękuję 1
Rekomendowane odpowiedzi