Pan Ropuch Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) ból głowy ból dupy kiszone ogórki grafomania przelana na portal wszystko to się gdzieś wydarza paskudnie rozcięta ręka krew leci nie przestaje zakażenie już w drodze ludzie przepychani przez granice bez kraju bez wiary bez nadziei na lepsze jutro - kapitalny kapitalizm zakażenie w cenie kiszonych ogórków czekam na pogodę ducha na uśmiech od ucha do ucha na Taliba co powie kobieta to samo zdrowie na naszej cywilizacji ucywilizowanie mamy środki ale czy tak się stanie herosów trzeba igrzysk naprawiania bez klasyfikacji medalowej bez kalkulowania wójku Samie zdziwiony wójku Samie przegrany miliardy utopione piękne to są tylko plany na pokój na demokrację na stabilizację wprostproporcjonalnie byliśmy dobrzy jak ogniwo najsłabsze została po was i po nas broń technologia i amunicja którą trzeba będzie wystrzelać... Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 3
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Tylko pierwszych dwanaście wersów. Reszta mi zbyt ciąży polityką i powielanymi sloganami. Pozdrawiam 1
Pan Ropuch Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) @Sylwester_Lasota Fakt te obrazki nie robią już najmniejszego wrażenia, chciałbym bez krzty polityki naprawdę chciałbym, ale już się nie da. Byli sobie pasterze bogobojni bez broni a ostali się uzbojeni po zęby z lepszym sprzętem militarnym niż nie jeden kraj. Czy trzeba jeszcze wymieniać trzy największe kraje które przesunęły figurkę na szachownicy o nazwie bliski wschód? @Gosława Sam siebie nie poznaję przeobrażam się w serfera, czekam na porządną falę. Kobiety w Afganistanie nie będą miały przekichane nie łudźmy się nawet, one już mają właśnie w tym momencie gdy to piszę bardzo przekichane! Afganistan to dzisiaj Symbol tym smutniejszy, że ukazał naszym oczom dobitnie i bezpardonowo wszystko to co jest złe z naszym światem. Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 1
GrumpyElf Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @Pan Ropuch No hej :) Sylwester ma rację; pierwsze dwanaście wersów zawiera myśl i w pełnym wymiarze czyni wiersz. Reszta to już frustracja, którą z Tobą podzielam. 1
Pan Ropuch Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) Pewnie tak jest jak mówicie początkowo zaczynałem mieszać obrazy bawiąc się kilkoma farbkami, a później wpadłem na pomysł a właściwie coś mi ciągle nie dawało spokoju w tej czynności i chwyciłem za duży pędzel zanurzyłem i zacząłem chlapać. Druga część skręca w kierunku prozy poetyckiej z bardzo niewyszukanymi rymami by dodać kontrastu, odciążyć przekaz. Chyba czas by odpocząć od pisania. Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 1
GrumpyElf Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2021 @Pan Ropuch Pomimo komentarza, druga część dostarczyła mi dodatkowych emocji. Surfuj póki fala niesie. Pozdrawiam, Panie Ropuszu. 1
Rekomendowane odpowiedzi