Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka   Alu.   granica między rekwizytem a ciałem zaciera się w momencie nazwania pragnienia.   to fascynujące jak przedmiot przestaje być materią a staje się wezwaniem.   piszesz o ontologii dotyku który wydarza się zanim jeszcze nastąpi ruch ręki.   wyśmienita lekcja o tym że raz odczytane znaczenie nie daje się już odzobaczyć ..     bardzo lubię takie Twoje wiersze:)))   to jest to    
    • @Alicja_Wysocka   Alu   no widzisz sama:)))   odpowiem cytatem ale nie pamiętam skąd to znam.   "białe koszule czarne dusze, ja swoją duszę wyprać muszę".   wybaczysz?????    
    • @hollow man   To nie jest zestawienie dla wszystkich – trzeba być prawdziwym erudytą (a ja nim nie jestem) , by tak zgrabnie żonglować takimi nazwiskami. Niestety - Baudrillard i Borges to duet dla tych, którzy lubią, gdy rzeczywistość zaczyna pękać w szwach. Pozdrawiam. 
    • @Alicja_Wysocka   poruszają mnie przemiany mentalne, światopoglądowe w społeczeństwie, niektóre załamują    poezja lingwistyczna służy rozprawieniu się z polityką, manipulacją   pozwala zakodować treści nieuznawane wprost na poziomie, który dla zainteresowanych jest do odkodowania   ponieważ czasy są nie lepsze,  niż kiedyś a do sprawowania władzy dodatkowo dzisiaj służy technologia    ośmielę się stwierdzić, że i dzisiaj trzeba kodować niektóre treści tak jak w latach komunizmu   poezja lingwistyczna nadaje się do tego   mówi się, że taka poezja  pomaga dokopać się do prawdy i tworzyć świeże i "prawdziwe" tresci     @Berenika97 @Alicja_Wysocka   dziękuję Wam za szczere wyrażanie opinii   zresztą w sposób bardzo subtelny   zawsze liczę się z waszym zadaniem 
    • Zyzuś tłuścioch, mały pająk znad Noteci, podrywacz na całą znany okolicę, niejedną samiczkę złowił w swoje sieci. # Teraz zagiął parol na pasikonicę, kilkanaście razy większą od zyzusia, drapieżną zieloną niezdarkę dziewicę. # Niech ci się zyzusiu nie śmieje gębusia. Niezdarne ma ruchy zielona pannica, lecz gdyś nieostrożny, trafisz do jej brzusia.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...