Renata Banasiak Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Klatka jest nowoczesna przejrzysta pleksi nie zamknięta i nie otwarta jednak nie prześwietla mnie światło nie dotyka wiatr ani dłoń ani usta Klatka nie zardzewieje otwierając się nigdy czarna cisza będzie trwała wiecznie za przezroczystością rozlega się śmiech 5
GrumpyElf Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 @Renata Banasiak Trochę dobrego absurdu - nie za dużo, nie za nachalnie. Oszczędność słów i jest przekaz. Fajnie. A tytuł, hmm. Chciałabym żebyś rozwinęła jak bardzo mieszasz w to Różewicza :)
Renata Banasiak Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Dzięki serdeczne:) Herbert i Różewicz to moi mistrzowie! Na moje myśli i uczucia, które przybrały taki właśnie kształt wpływa już od wielu lat m.in. "Śmiech" Różewicza właśnie. 1
iwonaroma Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Może za bardzo oparte, ale na czymś oprzeć się trzeba :) Najlepiej na czymś solidnym :). Świetny wiersz
GrumpyElf Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 @Renata Banasiak Nie złapałam w pierwszym momencie tego bezpośredniego nawiązania do "Śmiechu". A jest, i to całkiem udane. Masz wspaniałych mistrzów, czekam na więcej.
Renata Banasiak Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Jeszcze raz dzięki:) Ogromnie się cieszę, że odczytałaś i że Ci się podoba (myślałam, że będzie za trudny, nieczytelny itp.) dodajesz skrzydeł! :D = to radość nowicjusza @iwonaroma Dzięki za dobre słowo:) A wiersz siedzi we mnie już od czasów studiów (a to już pół wieku;) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Witam - jestem na tak - ciekawe pisanie - Pozdr.
Renata Banasiak Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Dziękuję:D i też pozdrawiam:)
GrumpyElf Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 @Renata Banasiak Mam wrażenie, że nie nowicjusza, a forumowego debiutanta ;)
Renata Banasiak Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Wiesz, że chyba masz trochę racji, bo dopiero teraz odważyłam się "wyjść z szuflady":)
Renata Banasiak Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Dzięki:) Bracie w poezji! :D
[email protected] Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 @Renata Banasiak "Miłość - klatka z kratami ze szczęścia." - Claudia Cardinale. Pozdrawiam Renato, miłego wieczoru.
Renata Banasiak Opublikowano 23 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 Czasem coś w tym jest. Dzięki za przeczytanie i Tobie też miłego :D
Rekomendowane odpowiedzi