Ten utwór został doceniony przez użytkowników. dach Opublikowano 20 Lipca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 (edytowane) ale jaja Gdy wsiadam do mojej ciężarówki i jadę autostradą nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek był poetą weź prowadź 40 tonowy zestaw i spójrz na znak stopu oczami ufilozficznionego Miłosza albo zbuntowanego zafascynowanego śmiercią Wojaczka tylko co zatrzymałem się na jedną noc pod Paryżem silnik jeszcze ciepły rozglądam się dookoła już mam pomysł już ocieram się gołymi pośladkami o korę brzozową kiedyś w Leeds na industrial park okradli mnie ze wszystkiego tylko wierszy nie tknęli zabrali laptopa dwie komórki funty euro nawet złotówki wiersze walały się po całej ciężarówce nawet jednego nie ukradli po co komuś kraść tak marną walutę dostać 10 lat odsiadki za wiersze to tak jakby sobie strzelić w łeb znasz kogoś kto choć raz zapłacił wierszami za prąd nawet za sto całkiem dobrych wierszy nie kupisz jednej paczki najtańszych papierosów poeci to najbardziej bezwartościowy naród piszą tylko dla siebie i okłamują siebie że niby to robią coś wartościowego gdyby wiersze były naprawdę coś warte nie musiałbyś wstawać o 6 rano codziennie zasuwać do biura a ja nie musiałbym jeździć ciężarówką spać i jeść w ciężarówce uprawiać seksu z samym sobą zabierz poetom motyle i gwiazdy połowa z nich popełni harakiri pozostali staną przed trudnym wyborem jak i czym dalej walczyć z tym podłym światem państwo w państwie Zakład Fryzjerski u Heńka w Zakładzie Fryzjerskim u Mańka stoimy we dwóch na Cote d'Opale prawie nad samym morzem upalny czerwcowy dzień do plaży mamy zaledwie 500 metrów cały weekend przed nami tylko co stanęliśmy a ja kombinuję jakby tutaj napisać dobry wiersz no i zostałem przyłapany z tą nieszczęsną kartką papieru pod tytułem Opalowy weekend pod Dunkierką - poważnie piszesz wiersze kolega w czerwonych japonkach i żółtej koszulce bez rękawów z wytatuowanym na prawym ramieniu godzilla truck świdruje mnie uważnie wzrokiem - ja nie mogę - nie pierdol ze piszesz wiersze - no nie pierdol otworzyliśmy butelkę polskiej wódki pokroiłem kiełbasę ogórki wypiliśmy po małym i na drugą nogę a ten nie odrywa ode mnie wzroku i znowu zaczyna - ja nie mogę - no powiedz w końcu prawdę co robisz - nie pierdol mi tutaj że piszesz wiersze - no nie pierdol - że jesteś poetą. Dunkierka, data nieznana. Edytowane 8 Kwietnia 2023 przez dach (wyświetl historię edycji) 9
iwonaroma Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 Ale jaja ;) No fajny tekst naprawdę ale mnóstwo literówek (no, może trochę ;)) no i ten Miłosz jaki? :) chyba powinno być 'ufilozoficzniony'- chociaż pewna nie jestem ;)
dach Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 @dach być może. Dałem z małego telefonu i nie mam oglądu. Zaraz sprawdzę. Dziękuję i pozdrawiam.
heks Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 @dach wódka , Miłosz , Wojaczek, sex i ogórki no no:)
dach Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 @heks tak to już jest w drodze. Dziękuję i czekam na Twoje wiersze. Takie Twoje.
heks Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 @dach Mam dużo tematów rozpoczętych, których nijak nie mogę dokończyć:) w archiwum coś tam jeszcze jest, ale generalnie, kiedyś mniej się zastanawiałem i szło to jakoś lżej, teraz trudniej mi jest się,, ponieść,, Pozdrawiam
dach Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 @heks na spokojnie. Trzymaj dystans i bez strzępów. Rób swoje i skromnie rób obraz. Potrafisz. Pozdr.
dach Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 @Gosława tak. To jest też moja poezja. Ja wybieram formę i styl. To jest moja poezja. Jak zwał tak zwał. Dziękuję i zawsze miło Ciebie widzieć. Pozdr.
Marek.zak1 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 Podoba mi się bo jest prawda, a ona tylko poraża, ale też dystans. Tak trzymaj. M
dach Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 @Marek.zak1 dzięjuje za miłe słowo. Tak w rzeczy samej utrzymać dystans był takowy mój zamiar. Pozdr. 1
Gość Radosław Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 Bez ogródek. Poezja może dać wytchnienie. Czy jest w tym wierszu? Myślę, że w życiu peela z pewnością. Pozdrawiam. Ps. Twój utwór przykuł moją uwagę i wzbudził emocje.
corival Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 @dach Przykra sprawa z kradzieżą, a z drugiej strony... ile tu emocji, jest i trochę prawdy. I to niedowierzanie zacnego kolegi. Dość zabawne trzeba przyznać. Pozdrawiam :) 1
dach Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2021 @corival Ty jak zawsze uroczo dziewczęca. Jak w poezji, jak w komentarzu, jak zapewne w życiu. Tak trzymaj, młoda damo. Masz potencjał i jesteś nad wyraz subtelna. Pozdr.
beta_b Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2021 Dość płynnie poprowadzony i zgadzam się, że wiersze mogą mają słaby kurs w kantorze. ;) Pisz dalej, bb 1
dach Opublikowano 21 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2021 @beta_b słabiutki ten kurs w rzeczy samej. Dziękuję i pozdr.
dach Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2021 @Dag w ciężarówce mam cztery biegi na tzw. dole, cztery na górze i pomiędzy są połówki. W sumie jest 16 biegów. Wskakuj z tymi rogami i damy radę. Dziękuję i pozdr. @jaguar wydaje się, że lepiej tego nie mogłeś ująć. Dziękuję. Ty wiesz, jak ważne jest dla mnie Twoje zdanie. Serdecznie.
Somalija Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 @dach ja w pracy nikomu nie powiedziałam, że piszę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Najczęściej na szkoleniach i zebraniach niby notuję, ale oprócz rzeczy do zapamiętania i zrobienia, bardzo często pracuję na wierszami. Pozdrawiam . 1
dach Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 @Somalija tak to już jest z tym naszym pisaniem i tworzeniem... ukrywamy się często przed światem. Potajemnie. Dziękuję i pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi