Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wstaję i na dzień dobry takie rzeczy :) dziękuję - tak jak kiedyś wspomniałem - to dla mnie nowe tereny - tu zadebiutowałem całkiem niedawno. mam nadzieję, że podzielę się z Wami swoim życiem

jednak jest mi przypisane piractwo - wypływam na nieznane morza, bez strachu, bez przejmowania się jak skończy się misja. Płynę po skarb, po przygodę  - ale nie będę wiecznie zamknięty w miasteczku portowym

• @Nikodem Adamski dałbym polubienie, ale trochę za "mądrość" i "bogactwo" to jakbym uprawiał samogwałt. mimo to dziękuję idywidualnie

@Gosława wiesz dobrze, że gdyby nie Twoje wsparcie już by mnie tu pewnie nie było

Opublikowano

@Gosława  ja ani razu nie wspomniałem, że jestem bohaterem ;) woda nie jest moim żywiołem, raczej jej nie lubię... ale nawet jak odczuwasz strach, jest siła, która ciągnie cię nawet w takie odmęty. nazywa się WOLNOŚĆ - i tu nie chodzi o "robta co chceta" lub o styl życia.... to jak z jaskinią Platona - widziałem cień, ale chcę zobaczyć więcej

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Manek Rozumiem, nie denerwuj się, Twoja wola, też napisałam :) Przyszedł mi pomysł, ale już sobie poszedł, spokojnej nocy :) Wiersz mi się spodobał, napisałam prawdę.
    • @Bożena Tatara - Paszko Istotnie, minęło już trochę czasu od tamtych chwil. W domu były dyskusje z udziałem maluchów, na ścianie w ich pokoju został powieszony Regulamin w punktach, dotyczący rzeczy różnych - pod którym dzieci podpisały się jak umiały :)  Zgodnie, wszem i wobec, a nawet uroczyście obiecały, że będą słodkie jadły tylko raz w tygodniu, tyle ile zechcą, bo to będzie ich święto. Nie na wiele to się zdało. Staś w nerwach trzepnął łyżką we włączony ekran telewizora. Ekran rozlał się jak kolorowe mazie. I co? Zrozumiał, że źle zrobił, kary za to niby nie było, ale telewizora też nie, przez dłuższy czas.   
    • @Alicja_Wysocka  Zostanie tak jak jest. Przeczytaj sobie na głos moją i Twoją wersję a zobaczysz.   No i powtarzam co napisałem powyżej:  Nie zaczyna się zdania od "się" ale w środku zdania może ono występować nawet na początku wersu. Tak samo jak i, ale, oraz itd. itp.
    • czasem część ciebie wciąż szuka błędów węszy usterki co w głowie mieścisz gdy ją pokąsasz to ślady zębów na warsztat weźmie pokaże w sieci   gdy się zapomnisz lub coś przeoczysz data ci umknie godzina z tarczy strażnik sumienia i mistrz przemowy latarką ostro w oczy ci zajrzy   tym się przekonasz żeś żył w ciemności co ci ją stworzył mózg osobisty więc się jej spytasz czemu z wielości nie da ci roli choć konformisty   naraz zdziwiona obejrzy skronie zmierzy gorączkę zajrzy ci w gardło może skrótami neuron gdzieś pobiegł albo co szare w żołądek wpadło  
    • @Alicja_Wysocka  Można spróbować innych słodyczy, na przykład suszonych owoców, które świetnie słodycze  zastępują albo spróbować  karmelizowania soków  owocowych. Też słodycze ale bez sacharozy i tłuszczów nieco zdrowsze  :) A jeśli chodzi o tekst, to myślę, że dla wielu czytających   to sentymentalny powrót do przeszłości , kiedy nasze dzieci miały kilka lat. Życie nie było aż tak skomplikowane, a  młodość uzbrojona w odwagę pozwalała kreować rzeczywistość.   Z przyjemnością wróciłam do przeszłości :) Pozdrawiam ciepło :)  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...