Arsis Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 Jaskrawe słońce oślepia i pali… Ocean błękitu nade mną… Źdźbła wysokich traw omiatają ciało… Zachwaszczone drogi, aleje… — wijące się donikąd ścieżki… Jesteś… — nie ma cię… Przepadłaś na skraju ciszy i zapomnienia… Gorący wiatr wykruszył twoje blade usta… Wypalił oczy… Wokół — drewniane domy bez okien i drzwi… … kryte słomą strzechy… Zardzewiałe koła, obręcze… Stosy cegieł, kamieni… — opiłków żelaza… … wypalony piec… Podkowy, pręty… … ostrza kos… Rozsypane w pył — artefakty — przeszłego czasu … Snują się bez celu zagubione widma obojętnych za życia ludzi, lecz — widziane tylko — przeze mnie… Krople potu na czole… … upalny dzień lipca… W powietrzu — kołujące chmary owadów… … stroją swoje skrzypce ukryte po kątach świerszcze… (Włodzimierz Zastawniak, 2021-07-13) 2
Arsis Opublikowano 13 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 @Gosława u mnie zanosi się chyba na noc...nie wiem jak u ciebie...
Arsis Opublikowano 13 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 @Gosława to znaczy, u mnie też ciemno jak w... chyba sobie wyjdę na spacer, zamykając za sobą drzwi, poprzytulam się do drzew...
Rekomendowane odpowiedzi