Nefretete Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 (edytowane) NA PUSTYNII LOON OP ZAND - CZĘŚĆ PIĄTA. MONOLOG Kiedy byłem w szóstej klasie podstawówki; leworęczne dziecko kipiało energią stalówki, uczyło się piękna w pisaniu liter - w zeszycie, w pieciolinię, dawniej tego daru nie widziano Edukacja sprawiła, że pisać prawą musiałem. Ot! Nie było to piękne dla nich doświadczenie. Pały! Pały! Pały! Za piśmiennictwo. Kartkówki, klasówki zdawałem dopiero po tłumaczeniu; spisywane dziecięce myśli kurem z pazurem, przypominały zawartość doktorów w fartuchy. Wlaściwie! To w zeszycie, tym pięciolinowym, dopisywałem kolejne literami pulsujące linie. Sprawiały, że ktoś podpatrzył później pisanie. Stałem się jednym, zwolnienia wypisywałem; gdy któryś rówieśnik przychodził -- pomocy! Udzielałem - bo wszyscy uciekalismy od nauki. Ja to już wogóle - dziś w żywe oczy się śmieję; jak ośmioklasistkę złapałem za du*ę, Marylę. Dała mi w twarz, zostawiając na wieki liście do teraz, gdzieś, po mojej gałęzi ona łazi sobie 1o%! Kiedy dorastałem, wiatr zawsze w prawo kierował młodą koronę, w jedną Świata stronę. 1% jak sie okazuje, sprawił; "Mój kosmos" dziś sprzyja falowaniu gałęzi w obie, dwie lewe tzw. ręce. Zmrok też zapadnie nad białymi krukami Ponoć! Żyją krócej Edytowane 10 Lipca 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 3
Nefretete Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 (edytowane) @Gosława Hahahah. Ten pobyt na pustynii, tylko półki mi otwiera-:) Ja też byłem grzeczny i grzeszny zarazem - hahaha Edytowane 10 Lipca 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji)
Nefretete Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 @Gosława Skasowałaś komentarz, który był kluczowy -:) A miałem coś właśnie napisać. Zostawiam jedynie uśmiech-:))
Nefretete Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 (edytowane) @Gosława Owszem! Jest. Mnie nie przeszkadza twoje głupkowanie-:) Temat zarzucony na talerz-:) Edytowane 10 Lipca 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji)
Nefretete Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 @Gosława Ja chlipię wody pustynne, taki ze mnie dzisiaj wielbłąd. Garby jeszcze nie wyrosły, bo niby kto miałby mnie ujeżdżać jak ja, sam -:)) Daj trochę 1
Nefretete Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 @Gosława Normalnie, kobieto robisz mi smaka, a ja na sardynkach lecę-:))
emwoo Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten fragment ciekawy :) 1
Nefretete Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 @emwoo Dzięki za zajrzenie i dziękuję! 10% leworęcznych, 1% oburęcznych - białe kruki i 89% praworęcznych 1
Leszczym Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 @Nefretete szczerze nie wiedziałem, że są osoby oburęczne:)) U mnie trochę dziwnie wyszło bo praworęczny, ale kopie piłkę lewą nogą, co podobno też nietypowe, ale to szczegół. Lubię Twoje wiersze:) 2
Nefretete Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 (edytowane) @emwoo Ja się nie przyznaję -:)) nie moja wina @Leszczym Dziękuję! Cieszę się, że wiersz jakoś zatrzymał. U mnie niestety tak wyszło - nie wiem czy to zasługa ,mojego oporu względem edukacyjnych nauk. Zawsze byłem uparty i nieokiełznany. A pismo jakie sobie wytworzyłem, będąc sześciolatkiem -było nieczytelne dla nauczycieli-:) No i sprawa się rypła; były wywiadówki z rodzicami i glupie pytania, pod tytułem: Muszą państwo nakłonić syna by pisał prawą ręką -:)) A ja miałem kompletnie to w du**ie. A dzisiaj, obie kule pracują. Edytowane 10 Lipca 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 2
emwoo Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Seba też twierdzi, że istnieją krasnoludki wiec sam oceń wiarygodność jego tez Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nefretete hihi, taki żarcik :) 1
Nefretete Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 (edytowane) @emwoo Są, są, krasnoludki swoją drogą-:)))) Żłopią ze mną wody pustynne, kłaniając się ziemii Edytowane 10 Lipca 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 1
emwoo Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem :) 1
Nefretete Opublikowano 12 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 @Kot Dzięki za zajrzenie do treści-:) Pozdrowionka dla ciebie @huzarc Dziękuję za zajrzenie-:) Pozdrowionka!
Nefretete Opublikowano 15 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2021 (edytowane) Cieszę się, że jakoś tekst zatrzymuje czytelnika. O! Dziwo, dzisiaj poznałem gościa bezdomnego, z Bośni i Hercegowiny. Jest artystą, gitarzystą. To zapoczątkowało pisanie nowego wiersza , z jakim jeszcze muszę gryźć trybikami-:)) A propos wiersza! Ten " Mój Kosmos " to tytuł zbioru poezji, jaki w niedługim wydam. Szczerze ci powiem, nie ma równowagi; elastycznie moje życie przebiega, przez które brak nudów powoduje, że mam czasami dość myślenia. Za dużo, jak dla mnie-:)) Dzięki za zajrzenie i podzielenie się odczuciami. Cieszę się! Pozdrowionka dla ciebie Edytowane 15 Lipca 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi