Anna_Sendor Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 (edytowane) panoszą się czarne stoliki stoliki czarne na amen a przy nich żałobnicy w żałobie po sobie samych za oknem śnieżne migotania świat znów powtórkę ma z umierania pozostawione na kołkach w murze żebrzą o głowy kapelusze na czarnych stolikach rozdania wciąż nowe bo wolą damę pik niż żonę Edytowane 13 Czerwca 2021 przez Anna_Sendor (wyświetl historię edycji) 7
Michail Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 @Anna_Sendor Aniu, jedna jedyna uwaga. Skoro "kapelusze", to i "kołek" prosi się o liczbę mnogą. Bardzo zgrabnie zaoperowałaś czernią wielokrotną. ^(*_*)^ Z Przyjemnością zostawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Serdeczne pozdrowienia. 1
Anna_Sendor Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 @Michail Dzięks:), kołki już dokupione:). Serdeczne pozdrowienia. @Gosława Dzięki, Renia;)
Michail Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 (edytowane) @Anna_Sendor Wspaniale.;))* A proszę-ć bardzo. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie, M. Edytowane 13 Czerwca 2021 przez Michail Uzupełnienie komentarza (wyświetl historię edycji) 1
GrumpyElf Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Anna_Sendor Ależ świetnie! Dogłaskałabym rytmicznie strofy (poza dwiema pierwszymi) żeby dostrugać genialny wiersz. Oczywiście ja nie potrafię, ale Ty na pewno :) 1
Gość Radosław Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 Czy mogę się przesiąść? ;) . Można się zabłysnąć tym klimatem, choć wiersz opisuje trudną rzeczywistość, ujęła to w taki sposób, że "wybaczam" to co mi dokonać gdzieś nie leży. Żywa reklama nie jednej knajpy. Na drzwiach wyjściowych (od środka zapisalbym jeszcze) parafrazując Osiecka - czas wracać do żon ;) Pozdrawiam ciepło
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 Niż żałobę - przeczytało mi się. 1
w kropki bordo Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Anna_Sendor bardzo nierówny, a szkoda, bo dwie pierwsze zwrotki, chociaż też nierówne, ale bliskie rytmowi...potem rytm się rozjeżdża.....i jest d*a blada 1
Anna_Sendor Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 Dziękuję wszystkim za odwiedziny i wszystkie zostawione komentarze :). Odnośnie rytmu - celowo się w pewnym momencie gubi, lubię teksty „podrytmizowane”, jednak nie w sposób regularny (przynajmniej nie u siebie). Dziękuję raz jeszcze za wszystkie uwagi, przepraszam, że „zbiorczo”, ale jestem chwilowo na piątym biegu:). Ahooj;) 1
Michail Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Anna_Sendor Zatem "Ahooj" Aniu "na piątym biegu". Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyżby to było celowe nawiązanie do "Piątego biegu" Budki Suflera?? Serdecznie, M.
Rekomendowane odpowiedzi