dach Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 (edytowane) Etiuda Nie byłbym sobą gdybym wprost nie opowiedział tej krótkiej, zabawnej historii i otóż: bez wątpienia było po północy a więc nie miałem innego wyjścia zakradłem się do mojego, własnego pokoju skradłem, moje własne kapcie dokładnie tak na chwilę przed anglicy na to mówią happening - sam byłem tym faktem nieco zaskoczony tym bardziej niezręcznie zasiadłem przed otwartym laptopem rozejrzałem się dookoła - są! całe pudełko ulubionych czekoladek do tego puszka solonych orzeszków podkradłem i to! teraz delikatnie szeleszczę kradzionymi papierkami jakby tego było mało podkradłem kilka swoich wierszy i oczywiście na koniec tego wszystkiego zakradłem się i również do łazienki starą, kradzioną maszynką zdrapałem z twarzy dwudniowy zarost i nagle do mnie dotarło przebiło się przez kruchą, białą ścianę - ten charakterystyczny motyw budzika w smartfonie the hammer of the gods wróciłem do pokoju słońce na dobre wgryzło się w żaluzje pod oknem puste łóżko jasiek, niedbale rzucony w kąt niepokojąco rozważnie (nieodwracalnie) bardziej okraść sam siebie nie mogłem. Łódź, data nieznana. Pamięci Henry'ego Charles'a Bukowskiego. Edytowane 15 Lutego 2023 przez dach (wyświetl historię edycji) 4
dach Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 @jaguar bardzo to miłe z Twojej strony. Najtrudniej jednakze jest dokopać się do swojego pierwotnego instynktu. Poprzez nie siebie człowiek stara się odnaleźć siebie. Taka złożoność. Trzeba czasem czegoś więcej. To jest i zawsze było.... Pozdrawiam.
Jo Shakti Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 Czytałam z przyjemnością. Ciekawie opisujesz, budujesz klimat. Rozważania nad egzystencją? Pozdrawiam
iwonaroma Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 Nienudno! (a o to czasem trudno...)
corival Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 @Dach Wspaniale i ze sporym wdziękiem podkradałeś sobie zacne rzeczy. Spodobało mi się. Pozdrawiam :)
dach Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 @Miro-sław zdarza się. Ale to trochę przypomina walkę z wiatrakami. Jednakże warto nawet chociażby dla jednego czytelnika.
Rekomendowane odpowiedzi