Dekaos Dondi Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2021 niedopieczony smutny zakalcio rozmyśla zbitym ciastem czy być tu warto wśród bab dorodnych o dziurach polukrowanych makowców z kolorowym makiem szarlotek pachnących jabłkami czekoladowych murzynków apetyczne takie wśród figur z karmelu koloru miodu wszystko słodko lśni i błyszczy a on oddzielnie nikt go nie chce bo brzydki nagle widzi kruche ciasteczko też samotne biedne w kącie zakochał się deczko a za chwile całym zakalcem wnet pomyślał życie coś warte o zgroza zgroza wrzeszczy ciastem ratujmy biegnijmy tędy kruche się toczy ku stołu krawędzi my nie od tego my ozdobą nasze pyszności wam nie pomogą wnet zakalcio zepsutym ciałem uratował ciasteczko małe a dzieci patrzą co się święci na te cuda nie mają już chęci miętoszą wszystko w jedną kupę wyrzucając jako zepsute tylko zakalcio radosny jest kruche ciasteczko wesołe też gdyż jubilat postanowił że właśnie ich ciała jako całe z wielką chęcią pragnie zjeść 2
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2021 @Dekaos Dondi jak widać czasami miło jest być zjedzonym/ zjedzoną ;) Pozdrawiam... na słodko ;)
Dekaos Dondi Opublikowano 10 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @Vanilla Vanilla↔Otóż to. A najlepiej, zjedzonym i przetrawionym we właściwą stronę. Nie tam, gdzie myśl się narzuca, siłą faktu. Dużo zależy od nas samych, ale nie wszystko. O kurczę. Filozof ze mnie. Hmm... jakoś to przeżyję:)↔Pozdrawiam:))
huzarc Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @Vanilla strzesz się zatem ludozerców;)
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @Dekaos Dondi ale ja lubię, jak filozofujesz ;) @huzarc no ludożerców to się boję ;)
huzarc Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @Vanilla nawet takiego ludozerce co zjada serce:)
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @huzarc o, przed takim to uciekam gubiąc buty... ;)))
huzarc Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @Vanilla oj lepsze buty, niż coś inszego, co opaść z nóg może;)
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @huzarc majtki...? :) Ogólnie w zamieszaniu myśli można i majtki zgubić ;))) Choć tak ładniej to pantofelek jednak ;)
huzarc Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @Vanilla jak ktoś nosi to i zgubić może Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @huzarc Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
huzarc Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @Vanilla heh, to mówisz że w razie ucieczki będą to tylko buty Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @huzarc tak raczej, no chyba, że będę jakimś cudem goniła jego, to pewnie zgubię wtedy coś innego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
huzarc Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @Vanilla toć to nie cuda zadne, a zew natury, dosiada człeka i gna nim, aż w końcu do cna czasem on z ubrań obleci:)
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @huzarc No fakt z tą naturą bo gdyby czasem majtki nie spadały to by bociany co robić nie miały ;)
Dekaos Dondi Opublikowano 10 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 Vanilla / Huzar↔Hmm... bocianów w majtkach jeszcze nie widziałem. Ewentualnie, między majtkami, gdyby na okręt sfrunęły, a poszukiwaniu morskich żab,ludojadów:))
emwoo Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i widzisz, młodzież ci podsunęła pomysł na kolejny wiersz ;)
Dekaos Dondi Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 @emwoo Emwoo↔No wiesz... tego tam... ja już drugą setkę zaczynam, zatem nie wiem, jak to będzie z tym pisaniem:))↔No ale... może dam radę:)↔Pozdrawiam:) 1
emwoo Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 @Dekaos Dondi hehe, oj tam oj tam, dasz radę :) choć jako fanka Twojej "Czarownicy" i "Po obiedzie" wolałabym dokładki z tych wierszy gdyż urzekły wybitnie ;)
Rekomendowane odpowiedzi