Annuszka Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 mówisz kocham i chce mi się płakać miłość bywa boleśnie ułomna nie potrafi dać nic ale w zamian chce wszystkiego pęta serce i rozum każe tańczyć jak zagrasz by szczęście roziskrzało diamentowe błękity przyklaskiwać gdy gnasz za sukcesem wciąż niesyty spełnienia o świcie pragnę uciec rozważam za przeciw szept przez sen każe zostać przegrywam czy wygrywam oddając wciąż więcej mówisz kocham znów znikasz bez sensu 5
[email protected] Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 @Annuszka "Oddaj stare i zużyte wątpliwości, w zamian dostaniesz bardzo tanio, swoje własne zdanie." - Adelajda Truścińska. Pozdrawiam Anno, On znika, tylko wątpliwości nie znikają.
Annuszka Opublikowano 19 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 @[email protected] wątpliwości mają to do siebie że lubią się zadomowić, trudno się ich pozbyć, a nawet jeśli, to wracają. Pozdrawiam :)
[email protected] Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 @Annuszka" (...) wątpliwości nękają zwykle ludzi wielkich." - Janusz Lasgórski. Powiedz czy zgadł słynny pisarz.
Annuszka Opublikowano 19 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 @[email protected] Nie mam manii wielkości, może to i lepiej ;) 1
Marek.zak1 Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 Facet mówi często "kocham" w określonym celu, że potem, jak piszesz, znika, to ten przypadek. Sorry za szczerość.
Annuszka Opublikowano 19 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 @Marek.zak1 Słowo "kocham" jest często po to by np zatrzymać przy sobie drugą osobę... Ale z kolei czy kochając mamy prawo powiedzieć "nie rób kariery, nie znikaj na całe dnie w pracy, porzuć swoje pasje i siedź tu ze mną" ? Może trzeba zacząć się cieszyć, że rywalką jest praca a nie inne kobiety.
Marek.zak1 Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak ambitny i pasjonat pracy, to tak ma, jak mało ambitny i leń - 100 razy gorzej. Pozdrawiam
Jo Shakti Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 Ten temat można by kontynuować bez końca... Każdy ma swoje zdanie, doświadczenia, wymogi i wizje... Miłość to codzienność, rzadziej porywy serca. Często ktoś znika, bo rutyna przytłacza. Trzeba wypracować sobie styl, znaleźć nić porozumienia, dążyć do wspólnego celu, nawet jeśli różnymi ścieżkami... Scalić się... I mimo, że ten rodzaj znikającego uczucia mi obcy, to niemniej jednak bardzo przypadł mi do gustu Twój styl pisania, wypracowany i lekki. Pozdrawiam :) 1
Annuszka Opublikowano 19 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 @Jo Shakti Dziękuję za przychylność dla wiersza i obszerny komentarz :) To prawda - na ten temat można pisać bez końca. Czasem mimo ogromu uczuć, mimo wspólnych celów i porozumienia trudno znieść ciągłe "znikanie", gdy bliska osoba tak bardzo pochłonięta jest pracą, że "nie ma jej dla nikogo", więc choć jest, to "znika". Co prawda każdy człowiek potrafi zorganizować sobie czas (najpierw trzeba być szczęśliwym samemu z sobą, żeby umieć być szczęśliwym z kimś), nie można owijać się jak bluszcz wokół partnera i wciąż domagać się atencji , jednakże gdy ten stan zaabsorbowania wyłącznie pracą przedłuża się w nieskończoność, to związek może ucierpieć. Pozdrawiam :) @Arsis Dziękuję :)
huzarc Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 @Annuszka Słowo kocham, często dużo wymaga, a daje mało i jeszcze mniej rozumie. 1
GrumpyElf Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @Annuszka Do drogiej peelki. Nieważne, że znika. Ważne jak czujesz się kochana, gdy jesteście razem. Słowa nie są potrzebne. Bardzo spodobał mi się Twój wiersz, dwie pierwsze strofy przeniosły mnie w czasie. Pozdrawiam :) 1
Annuszka Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @GrumpyElf Dziękuję :) przede wszystkim za przypomnienie, co ważne. Często zapominamy :) Pozdrawiam :) 1
Annuszka Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @Gosława Dziękuję... I masz rację, bo czymże jest słowo "kocham" gdy to tylko słowo i nie ma potwierdzenia w czynach, albo ma sporadycznie. Temat rzeka. Pozdrawiam Renatko :)
Leszczym Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @Annuszka a ja myślę, że słowo kocham może być niestałe i zmienne;) Dziś rano jest całym sobą, a jutro popołudniu kompletnie znika. I tak często na przemian... Na szczęście w życiu występują różne odmiany tego słowa;) 1
Rekomendowane odpowiedzi