Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 14 Maja 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 Słowa uplotła w warkoczyki warkoczykami utkała dywan dywanem opatuliła kamień kamień obrósł miękkością miękkość zadała kłam tezom Czyny obróciła w dążenie dążenia połączyła w pary pary nakreśliły wydarzenia wydarzenia poszły w zdarzenia zdarzenia pączkują w ciągi skutkowe Fantazje zebrała w drogę drogę wybrukowała marzeniami marzenia uziemiła oczekiwaniem oczekiwania ubrała w plany plany nakreśliły listę do realizacji Sądziła że prawdę mówiąc kocha z lubością zamieszała mnie w powyższe następnie zmiana, miotła, zaklęcie i fru na chatę Patrzę za Nią niekiedy w niebo wspominam mieszadłem z drewna coś przypominam, cosik zapominam dzisiaj w tu i teraz mnie nie ma ;))) 9
huzarc Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @Leszczym Znakomite, przemyślane. Podoba się mi, bardzo zgrabne.
Leszczym Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @huzarc Dzięki Ci;) Cieszę się jeśli się udało;) Że zgrabne to fantastyczny komplement:)
GrumpyElf Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @Leszczym Te uśmieszki na koniec zbiły mnie z tropu. Trzy pierwsze strofy mi wystarczyły, a zwłaszcza pierwsza. Pleść z takim skutkiem, to piękna sprawa. 1
Leszczym Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @GrumpyElf uśmieszkami chciałem wyrazić, że tak naprawdę Słowa, czyny i plany mi się podobały;)) Nie wiem, czy dobrze się wyraziłem;)
Czarek Płatak Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 Bardzo dobry i ten łańcuszek kapitalny. Skojarzył mi się trochę z 'grosz to pieniądz , pieniądz to forsa , forsa to grunt , grunt to ziemia , ziemia to matka , matka to anioł , anioł to stróż , stróż to dozorca , dozorca to gospodarz..."
Leszczym Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @Dag Tak jest tutaj dużo śmiechu i ironii. Bardzo dużo;) Fajnie że do mnie zajrzałaś;) @Czarek Płatak takie łańcuszki to fajna sprawa;) Wszystko ma swój sens i wytłumaczenie. Może to dyskusyjną teza, ale całe nasze życie może być takim łańcuszkiem co w gruncie rzeczy ma sens;) @Michał_78 prawda? Myślę podobnie gdy spoglądam w górę;)
Leszczym Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @Dag dobrej nocy po herbatce życzę. Ten wiersz będzie lepszy i ładniejszy jeśli usunę dwie ostatnie zwrotki;) Takie Trochę, a przynajmniej na pozór sprzeczne pisanie mi wyszło. Tekst potrzebuje czasu;)
Leszczym Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @Dag I poecie przyda się czasem chirurgiczna precyzja, ale to dyskusyjna jest teza ;)) Hej, lecę już ;) @Dag I poecie przyda się czasem chirurgiczna precyzja, ale to dyskusyjna jest teza ;)) Hej, lecę już ;) @Dag I poecie przyda się czasem chirurgiczna precyzja, ale to dyskusyjna jest teza ;)) Hej, lecę już ;)
GrumpyElf Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @Leszczym Tak też odebrałam wrażenie peela ze sposobu, w jaki opisał jej dzieło, z dużą sympatią :)
Leszczym Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @Gosława oj tak na czary czarownic trzeba uważać, a najbardziej muszą uważać bogu ducha winni mężczyźni;) @GrumpyElf tak, peel chciał z sympatią, zrozumieniem i przymrużeniem oka;) Gdyby nie ta Ona wiersza by nie było;)
corival Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @Leszczym Jestem pod wrażeniem sposobu w jakim krok po kroku, w zgrabnych słowach przedstawiony został cały projekt na życie. Świetny plan, zakończony zniknięciem planistki. Zanikiem w wielkim stylu jak sądzę... Podoba mi się ten wiersz. Pozdrawiam :)
Leszczym Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 @corival dzięki;) Wspomnienia Anny mnie naszły;) Ja cały czas chciałbym pisać zgrabnymi słowami tylko czasem nie wychodzi;) Fajnie, że do mnie wpadłaś;)
Rekomendowane odpowiedzi