Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2021 (edytowane) kiedy malujesz obraz dotykasz serca szepcząc do uchaja naprawdę Jestem jednakowo bogatym i biednymi dla mnie chociaż wiem żewidokiem opłacam Samotność dlatego piszę by ktoś inny mógł zrozumieć że potrafisz wypełnić serca poezjąa jednak kiedy czytam to co napisałem to tak jakby ślepy prowadził głuchego bez pretensji po prostu jesteśmy niedopasowani do świata który za szybko się obraca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 13 Maja 2021 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 7
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 12 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za serducho i odwiedziny :)
Leszczym Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2021 @Marcin Krzysica przepiękny i kompletny wiersz, którego chyba nawet szkoda na warsztat;) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 12 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję trochę się zmienił od kiedy pierwszy raz wrzuciłem na forum :) Ale więcej już nie będę przy nim dłubał Edytowane 12 Maja 2021 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 1
huzarc Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2021 Słowa są jak pojedyncze kadry, chwytają rzeczywistość, jaka wciąż umyka. W tym upatruję mądrość tego wiersza, który w w sam w sobie jest wielką opowieścią o sensie naszego słowotwórstwa. 3
corival Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2021 @Marcin Krzysica Zdecydowanie warto malować, czy to pędzlem, czy słowem... wydobywać to, co ukryte w sercu. Czytałam z przyjemnością. Pozdrawiam :) 1
beta_b Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Podoba mi się przekaz, szczery, czytelny, jasny. Kilka słów bym wyrzuciła, skondensowała wersy, ale to pierwsze wrażenie Marcinie. 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za miłe słowa No wszechmogący czy jakby co nie nazwać maluje pięknie ale jak to opisać żeby oddać choć część może kiedyś się uda :) Dziękuję A ja już myślałem że nie da sie to bardziej wycisnąć :)
Nata_Kruk Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Marcinie, porównałam edycję, sporo materiału i.. pomijam całkowicie od ... jednak próbuję.. Ty nie musisz, ja, dopowiadam sobie te słowa pomiędzy wersami. Chyba nie urażę, jeśli wrzucę swoje czytanie (?) rozpisałam u siebie. Treść ogólnie ciągnie do siebie i... tytuł dobry. Wybacz moje 'zuchwalstwo', mogę się mylić co do wersji jn. , ale nie mogłam się oprzeć. Trzymaj się dzielnie... :) kiedy malujesz obraz dotykasz serca szepcząc do ucha naprawdę jestem jednakowo bogatym i biednym . . . . . tak lepiej brzmi, bez "dla" chociaż wiem że widokiem opłacam samotność dlatego piszę by ktoś inny mógł zrozumieć że potrafisz serca wypełnić poezją lecz gdy czytam co napisałem to jakby ślepy prowadził głuchego niedopasowani do świata który za szybko im się obraca 2
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja Ciebie nigdy :) dziękuję 1
GrumpyElf Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @Marcin Krzysica Piękna refleksja, a podłożem jej tworzenie - bardzo fajny klimat i pomysł na wiersz. 1
Krzysztof_Kurc Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 Tnij przyjacielu. Krawiec. :) 1
Pan Ropuch Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Niedopasowanie tutaj absolutna zgoda :) Trzeba nam jednak iść naprzód, bez pretensji... po prostu. Bardzo dobry wiersz! ps. A zdjęcia chyba z jakiejś wulkanicznej wyspy (strzeliłbym że kanaryjskiej, ale to raczej ślepak) Pozdrawiam Pan Ropuch
Rekomendowane odpowiedzi