Nikodem Adamski Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 Chcę, by moja miłość była ognista paląca najtwardsze uprzedzenia największą obojętność najwytrawniejszy sceptycyzm tak normalna w swym szaleństwie Chwycę cię dziewczyno i przytulę nie rozbiorę z ciebie nawet koszulki z ramienia na przekór tym, co ściągnęliby wszystko popatrzę tylko w oczy i pocałuję w czoło Zmierzwię ci włosy przyjacielu nam nie wypadają już inne umizgi poklepię zbyt mocno po plecach byś wiedział że zawsze, cokolwiek by było Powiem, że cię rozumiem, wariacie że obok ciebie stoi brat w chorobie nie na tą, to na inną, ja też jestem tak bardzo Spojrzę na panią jak na osobę tak, to nie pomyłka ktoś musi, gdy pani unika swego lustra uśmiechem załagodzę nasze wspólne cierpienie Wyrażę podziw dla pańskich idei nawet gdy będą zbyt wielkie bym mógł je ogarnąć zachęcę do dalszych rozważań jeszcze wyżej można się przecież wznieść 7
corival Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @Jaka jest prawda Jak ambitnie :) Jakże taktownie i z wielką wyrozumiałością... doprawdy, niemal ideał ;) Pozdrawiam :) 1
Nikodem Adamski Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @corival Pozdrawiam cię również. ;) Dziękuję.
[email protected] Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @Jaka jest prawda Co mi tam prawda, ona zaś względna, moja, Twoja, jego i dojdź tu do sedna. Miłego wieczoru.
Nikodem Adamski Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 @[email protected] Mam zgoła odmienne podejście do prawdy, na szczęście nie przeszkadza to mi w życzeniu tobie równie miłych ostatnich godzin dnia. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Ilona Rutkowska Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @Jaka jest prawda Czasem się nie opłaca, ale zawsze warto... próbować - być może, taka jest prawda;) pozdrawiam:)
GrumpyElf Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @Jaka jest prawda Jest idealista wyzbyty z egoizmu, są chęci i tylko życzyć sił peelowi żeby trwał w tym pięknym postanowieniu. Bardzo ludzki to człowiek :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 Wiersz na więcej niż jedno czytanie.. ale treść bardzo mi się podoba. Tytuł świetny. Pozdrawiam.
Nikodem Adamski Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @Nata_Kruk @Nata_Kruk Myślę, że fakt, że każda strofa jest od siebie niezależna, powoduje ten lekki dysonans, prawda? Wiem o tym, ale postanowiłem zostawić taką konstrukcję, nie próbując zaznaczać tej niezależności w jakiś graficzny sposób. 1
Rekomendowane odpowiedzi