stanislawa zak Opublikowano 2 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 nie ważne, kto czym będzie ważne gdzie zasiędzie kiedy do Parnasu nowych bogów sprowadzono ciężkie dla ludu czasy nastały niebawem w pośmiewisko Parnas zamieniono gdy osły i wieprze na szczyt się dostały gremialnie pałac obsiadły nowy żłób zmontowały pozostałości- wyjadły nasyciwszy głodu żądze nowe wydają dyrektywy kłóci się każdy z każdym gruby z prostym, prosty z krzywym rozbój idzie o pieniądze (pan palcem nie ruszy) niesławy rosną czarne księgi a kraj tonie w długach po uszy na Parnasie rozrasta się kumoterstwo, lichwa i przekupstwo na dole kwitnie bezrobocie takie ogólne nieróbstwo na górze ambrozji krocie na dole zmian nie widać na lepsze toczą się słowne boje tłuszczem obrastają wieprze biorąc nieswoje za swoje patrzą z góry wyniośle u stóp Parnasu żyje się już nieznośnie!
stanislawa zak Opublikowano 3 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 rozumiem zrobiłam gniotka, ale to wyrzucenie przyniosło mi ulgę, może nie każdy myśli podobnie, nie jest to czysta poezja. gdzie słowa nie są tym czym są ,realizmu wiele, po prostu bajka. dziękuję tym co czytali przepra .tych co się zawiedli. ciepełka ślę.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 czasami trzeba sobie wyrzucić zbędne rzeczy leżące na wątrobie... :) pozdr./Jay
stanislawa zak Opublikowano 3 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 ....i w szufladzie,,, do kosza
Napolion Naparstek Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Heheh:)Fajnie się czytało.To dobrze, że od czasu do czasu można przeczytać coś zupełnie innego.:) Pozdrawiam.NN
stanislawa zak Opublikowano 4 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 dzięki Ci wielki Napolionie, a myślałam że krytyka piętra niższego rzędu spadnie do kosza.cieszę się że ktoś lubi od czasu do czasu mniej ambitne( u)twory naszej codzienności. zdążę? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi