Ten utwór został doceniony przez użytkowników. GrumpyElf Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 dzień był jak żaden inny pomimo tego bez podejrzeń rozwijałam każdą kolejną odsłonę wieczorem padły słowa pamiętaj by kochać trzymam je mocno w garści podarowane z ostatnim oddechem odciśnięte sygnałem ambulansu odjechałaś zostałam by pamiętać 13
szubazdolka Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Piękne, choć smutne. Pobudza do refleksji. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo piękne. Pozdrawiam! 1
GrumpyElf Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 @szubazdolka Dziękuję Ci. To wiersz tak osobisty, że aż nie umiem go czytać. Pozdrawiam. 1
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Bolesny, wysoce emocjonalny moment, a mimo to nie popadłaś w patos. Trzema umieć tak napsiać, szanuję.
GrumpyElf Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 @Gosława Wciąż nie wierzę, że o tym napisałam. Dziękuję. @error_erros Bałam się patosu, obyś miał rację. Dziękuję.
Nata_Kruk Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 "Ostatni"... dzień życia ważnej dla Ciebie osoby. Tak czytam. Może to ten o Babci... Jakże prosta treść, a w środku "zalecenie".. pamiętaj by kochać... tak, zostajemy, by pamiętać... Ale czy pamiętamy (?).. to już poza Twoim okienkiem. Ładnie, nastrojowo... Pozdrawiam. 1
Pan Ropuch Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) Są takie wiersze wyrzucone jakimś cudem spoczęły w formie słów i zapisu drżącym palcem zenterowane i zamieszczone. A gęsia skórka przy odczycie odautorskim i łamiący się głos oraz łzy i tak się pojawią. To piękny wiersz nawet nierozpoznany poruszył dobrze mu znane struny, energia gdzieś już z nim Bóg wie gdzie krąży zmienia się coś odkrywa, wraca. Gratuluję odwagi! Gratuluję serca! Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 25 Maja 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 1
GrumpyElf Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 @Pan Ropuch Przejrzałeś mnie. Pierwszy raz napisałam coś tak emocjonalnie drenującego, dopiero poznałam moc słowa w tak osobistym aspekcie. Sama zastanawiam się jaki jest sens dzielenia się paroma słowami, tak osobistymi, że aż boli. Twój komentarz dał mi odpowiedź. Dziękuję. 1
Pan Ropuch Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Kiedyś zamieściłem tutaj podobny wiersz, traktował o moich uczuciach do mojej najbliższej rodziny. Nie jestem wylewną osobą i rzadko takie słowa są w stanie wyjść z moich ust temu dotarł do mnie jego odczyt z potrójnym echem, czasami trzeba przeczytać albo powiedzieć o sobie coś na głos by wreszcie to do nas dotarło, zostało usłyszane i w końcu zaczęło kaskadę i lawinę uśpionych emocji... 2
GrumpyElf Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 @Pan Ropuch Niezwykłe; byłam przekonana, że po tylu latach już to przepracowałam. Błąd. Czy możesz się tym wierszem ze mną podzielić? @Nata_Kruk <3. 1
Pan Ropuch Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Mogę już podsyłam linka :)
corival Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Uwieczniłaś słowami smutne wydarzenie... niepowtarzalne i w pewien sposób ostateczne. Niezwykle smutne i bolesne... Ten moment był ulotny, ale pamięć bedzie trwała. Pozdrawiam :) 1
GrumpyElf Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 To zupełnie inaczej. Te słowa mi nie ciążą, wręcz przeciwnie. Jestem za nie wdzięczna. Nie możesz rozumieć ich tak totalnie, nie w sposób jaki nakreśliłaś. Zupełnie na opak to odebrałaś. Te słowa padły od osoby ogromnej delikatności, która nigdy nic nikomu nie narzucała, miała życie pełne barw i była szczęśliwa, zdecydowanie zrealizowana. Nie chcę iść dalej z wyjaśnieniami, nie czuję takiej potrzeby. Dzięki za komentarz :)
Wiesław J.K. Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @GrumpyElf Pamiętaj by kochać! - Brzmi jak 11 przykazanie! Pomimo, że wiersz jest smutny sam w sobie, zawiera cudowne przesłanie: To co materialne przemija, lecz to co duchowe trwa wiecznie! Bo miłość jest wszechmocna i zawsze wszystko wybaczy, kto przekroczy ten próg i nauczy się kochać, inaczej świat zobaczy. I niech tak będzie! Pozdrawiam! 1
GrumpyElf Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 @Wieslaw_J._Korzeniowski Na kubeczku ze zdjęcia widzę "believe in love" i wszystko jasne. Podzielam entuzjazm w tej kwestii, miłość jest największą siłą tego świata. Pozdrawiam i dziękuję za wizytę :) 1
Wiesław J.K. Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @GrumpyElfTak, Believe in Love, w ostatnich latach stało się moim hasłem przewodnim. Przychodzi taki czas w życiu, że widzimy przejrzyście co jest naprawdę ważne. Pozdrawiam! :-) 1
GrumpyElf Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 @Wieslaw_J._Korzeniowski Dałabym więcej serc za to gdybym mogła! 1
Wiesław J.K. Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @GrumpyElf Dziękuję! Zrozumienie i serca płomienie to już tak wiele! Pozdrawiam Cię! 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 I tęsknić można pięknie 1
GrumpyElf Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @Marcin Krzysica Dziękuję, Marcin.
Rekomendowane odpowiedzi