Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) Zryw (tytułowy paczwork 2) bez różnicy jak jest, letnio czy zimowo, pod wieczór ta sama dolegliwość, głusza. to już repeta, albo życiowa laborka, więc nie zasypiaj gdy wokół bez(w)ład. pod parasolem chowasz terapię i stajesz się obcy a ja - ranny ptaszek, mam ochotę na skargę do twojej matki. do niej... ona jak intruz, poczekaj na październik, w ogrodzie zdarza się, że od tyłu wpełza w cudze, by urodzić jedyną rzecz, wirówkę plotek, gdyby dodać pasjanse tkane z TV wizjer, to na wszystkim przybije pieczęcie, a potem zaćma i jesiennieje gdy w oknach wiosennie, taka to aktoreczka. przestań - to jeszcze nie impas, w przyrodzie tak bywa, od czasu do czasu dylematy, a czasami mętlik kiedy miasto rzuca ci romans pod nogi - tak wiem i rozumiem, każdy ma swoją wiosnę, ale w tobie od zawsze przesilenia, a my razem od lat jak w korcu maku, może jakiś retusz, by na koniec roku zaśpiewać grudniową kołysankę. znowu zaczynasz już prawie północ, najważniejsze że... kręci się. Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 11
beta_b Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Kawał opowieści, Natko. Cały filmowy trailer w wersach. Bardzo mi się podoba. Podzielam wybór Kota. Chciałabym tak pisać. bb 1
Nata_Kruk Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) Beatko... tak, jest kawałek opowieści i.. chyba niejedna rodzinka mogłaby się w tym opisie znaleźć. Jeżeli spodobało się, to fajnie. "Chciałabym tak pisać"... hmm, każdy po swojemu kuje wersy, ale inni czytając Ciebie, być może myślą... ale ona fajnie pisze... :) Kocie... chyba niemało wybrałeś dla siebie... :) dziękuję za wpis pod treścią. Dag... pierwszorzędne określenie.. wspólny tort rodzinny.. w istocie, masy sporo w środku i na pewno jest gęstawo. Co do.. pokory.. masz rację, taka świeczuszka powinna zawsze tlić się w naszym domowym zaciszu. Treść "żywa i szczera".?.. to chyba dzięki tytułom, które sadowiły się na czele treści. Bardzo Ci dziękuję za uroczy komentarz, który jest jak kawałeczek dobrego tortu... :) Marcinie K... tak bez słowa.. :( tylko cichutki ślad. Dziękuję za wejście... :) Moim Gościom ślę słoneczne pozdrowienie. Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
GrumpyElf Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podobno inni widzą w nas to, czego sami o sobie nie chcą wiedzieć :) "pod parasolem chowasz terapię", "może jakiś retusz" i jeszcze kilka innych kąsków - Nata, dużo życia tu zmieściłaś w sposób nienachalny i lekki, zostawiając przestrzeń dla każdego, by mógł dobrać do tekstu odpowiedni dla niego rozmiar zwierciadła. Kręci się i to jak. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wydaje mi się, że jest dużo prawdy w tym stwierdzeniu. Co to "Zrywu".. tak, to ogólnie o życiu. Cieszę się, że nienachalnie jest i, że.. kręci się... :) Dziękuję..GrumpyElf.. za obecność. Także pozdrawiam. 1
Nata_Kruk Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) Waldemarze... oraz miauczenie owies... wdzięczna za czytanie, ślę Panom pozdrowienie. Natuskaa ... dziękuję za czytanie. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Antoine W Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 @Nata_Kruk jak w życiu - i paczwork, i jak w korcu maku :)
Nata_Kruk Opublikowano 9 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... a żebyś wiedział, w naszych życiach same paczworki, a czasem jesteśmy z kimś, jak w korcu maku.. ;) Dziękuję Antoine W.
[email protected] Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2021 @Nata_Kruk Rozmowa miedzy wójtem a plebanem, kłócą się przeważnie... nad ranem. Pozdrawiam Nato.
Nata_Kruk Opublikowano 31 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2021 (edytowane) Grzegorz... może pomiędzy nimi, któż to wie.. :) huzarc ... fajnie, że 'to' przeczytałeś... :) Panowie, dziękuję, życzę pozytywnej zadumy na te dni. Sylwek, dziękuję za ślad czytania... :) Edytowane 1 Maja 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
corival Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2023 @Nata_Kruk Wyszła z tego cała historia, nie koniecznie szczęśliwa, ale jak wiadomo nie ma gromadki bez zwadki... Nadal podziwiam wiadomą konstrukcję. Dla mnie to wielkie odkrycie. Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 29 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2023 .... kieeedyś wpadł mi do głowy pomysł zapisania treści z max. tytułów i min. dodadkowych słów i ... co jakiś czas, kontynuuję. Dzięki za wejście do 'staroci'.... :) Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi