Stracony Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) Naiwność bez granic Jest celem twym lub prześladowaniem Dobrze ci z tym żyć I tylko czasem takie przychodzą dni Gdy chce ci się wyć. Gdy nie ma już nic Na nowo znów oszukasz się Być może przyjdzie ten dzień Gdy promień słońca ogrzeje Serce twe i duszy cień. Gdy jeszcze możesz sprawdzić Siłę swojej słabości Nie jest z tobą tak źle Gorzej ,gdy w ociężałej bezradności Odnajdziesz swój dzień, życia sens. Być naiwnym, to nie grzech Choć często budzisz na ustach śmiech Tak to już w twym życiu jest Że płaczesz , a inni śmieją się. Nie załamuj rąk. Jesteś im potrzebny. Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez Stracony zbędny zaimek zwrotny (wyświetl historię edycji) 3
corival Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @Stracony Troszkę gorzkie to słowa. Szczególnie przemówiła do mnie ostatnia strofa. Osobiście zlikwidowałabym parę "się", ale to Ty jesteś autorem :) Pozdrawiam :)
Stracony Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @corival Oj tak, zdecydowanie masz rację. Dziękuję. Poprawię w wolnej chwili.
GrumpyElf Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 @Stracony Utwór nie zawsze rytmicznie siedzi i jest przez to trochę kanciasty - wybacz. Za to jest napisany żarliwym i szczerym przekazem, a puenta bardzo do mnie przemawia. Tacy ludzie są bardzo potrzebni światu.
Stracony Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Oczywiście ,że jest kanciasty i nie zawsze rytmicznie siedzi. Gdyby był okrągły i siedział, to ja byłbym poetą :) Ty piszesz "wybacz" , ja napiszę dziękuję :) 1
GrumpyElf Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 @Stracony Uwagi były odnośnie formy, akurat nie uważam jej za wyrocznię, zdecydowanie bardziej wolę jeśli utwór wzbudza we mnie emocje, a nie tylko uznanie dla kunsztu. Także i ja dziękuję. 1
Rekomendowane odpowiedzi