Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @corival Baca niczym mag cyrkowy siebie do cylindra schował byk zbaraniał Hala wyła a sam gazda wyrokował muszę mieć takiego bacę by mnie skrywał przed gaździną gdy zabawiam się w bacówce z samym sobą i Haliną. Pozdrawiam :) He Ja 1
corival Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @Henryk_Jakowiec Cylinder już ciut zbyt ciasny, króliczkowy żywot smutny, wrzask Haliny ucichł. Jasne... Wylazł baca rezolutny. Ku uciesze audytorium, czerwień zdobi jego lica, akt odwagi wykazała chyba jednak połowica. Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @corival Wymieniono, więc cylinder na sombrero i to z gumy teraz można by w nim ukryć nie jednego, ale tłumy. O Halinie nikt nie mówi w myśl zasady Murzyn zrobił... za to teraz głowę bacy laur złocisty przyozdobił. Pozdrawiam :) He Ja 1
corival Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @Henryk_Jakowiec Za nie swoje czyny zbiera, słowa, uściśnięcia ręki, puszy się, nosa zadziera, nasz bohater niezbyt tęgi. Byk tymczasem patrzy z dala, otrząsnął uszy po szoku, obserwuje jak górala zajść z któregokolwiek boku. Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @corival Lecz nie myślał o tym długo zaszedł z tyłu, wlazł na zbocze i już sobie cel upatrzył a ten cel to bacy krocze. Nie chcę tutaj być prorokiem byk przywali rogiem, z lica no i będzie bez patelni jedna z potraw - jajecznica. Pozdrawiam :) He Ja 1
corival Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) Łomot racic słychać późno, baca smyk z drogi uskoczył i wyrżnął w jakieś tam pudło zahaczając nim o krocze. Hala w krzyk, próbuje zbierać patelnią całkiem rozgrzaną, baca bez oddechu teraz wietrzy zupełną przegraną. Pozdrawiam :) Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez corival (wyświetl historię edycji) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @corival Byk na nogach miał owijki z demobilu wojskowego i dlatego nikt nie słyszał jego biegu szalonego. Jak przymierzył tak i trafił lecz jedynie róg połamał baca byka znów przechytrzył bo go nosił, chociaż kłamał. Co on nosił? Zapytacie nosił pancerz na klejnotach w tym przypadku był przydatny lecz przeszkadzał mu w zalotach. Pozdrawiam :) He Ja 1
corival Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @Henryk_Jakowiec Nie połamał, a nadłamał, w pędzie w ścianę chaty łupnął wściekły na cwanego chłopa pysk opuścił i odetchnął. Chytre plany jakieś marne, coś nie bardzo wychodziły. Same straty dzisiaj poniósł, zmiana planów, na to siły. Łypnął okiem dookoła, plany snuć najlepiej w ciszy, na podwórku rejwach, hola, czas wycofać ogon z pola. Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @corival Nadłamany róg owinął w maści, gaza i bandaże i odgrażał się dla bacy że on jeszcze mu pokaże. Teraz zaś gdzieś do kurortu chce wyjechać na leczenie bo tam będzie raj dla byka strawa, trawa i byczenie. Pozdrawiam :) He Ja 1
corival Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @Henryk_Jakowiec Opatrunki trochę krzywe, tu mu sterczy, tam powiewa, jak o bacy myśli żywe, temu nie da przebaczenia. Co odwlecze, nie uciecze, a kuracja całkiem miła. Wróci zdrowie, wróci forma i pomysłów wróci siła. Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @corival Odpowiem jak wrócę z zebrania. He Ja
Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @corival Znalazł odpowiedni kurort więc się wybrał tam na zwiady a wiadomo, że byk nosi łeb nie tylko od parady. Poczuł to na własnej skórze portier, który stał przy bramie byk mu przylutował z byka - idź i poskarż się swej mamie. Wobec siły i przemocy brama stała wnet otworem a byk rzucił na odchodne - jeszcze wrócę tu wieczorem. Pozdrawiam :) He Ja 1
corival Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) @Henryk_Jakowiec Trochę przebój, trochę terror, tak załatwia swoje sprawy. Byk zdobywca i sukcesor z jakimś bacą skądś, rozprawy. Głodny zrobił się z podróży, złość urosła, choć pilnuje, droga mu się jakoś dłuży, niecierpliwie pomrukuje. Pozdrawiam :) Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez corival (wyświetl historię edycji)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @corival Nie raz pierwszy kawał byka ot, tak sobie dla kawału demoluje, co mu wadzi sukcesywnie, choć pomału. Wzrasta także liczba ofiar bez potrzeby, lecz dla żartu byk fauluje przeciwnika tuż przed linią, linią startu. Potem nawet i w lansadach mija metę on jedyny to dla niego wszelki splendor i medale i wawrzyny. Pozdrawiam He Ja 1
corival Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) @Henryk_Jakowiec Byczyć chciałby się, a jednak czuje wielkie powołanie kurort ciasny jakis wielce, i tak marne ma wydanie. Czego nie tknie, wióry lecą zabawniejsza walka była, kiedy z bacą spór toczyli, przydała się wówczas siła. Tutaj siła myśli chyba, bo i więcej nie potrzeba. Zerknie, znika nawet ryba, w stawku żyje ta lebiega. Pozdrawiam :) Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez corival (wyświetl historię edycji) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @corival Byk wybyczył się aż nadto w międzyczasie zrobił plany kiedy, skąd, o jakiej porze wrócić ma na skraj polany. Znów zamordyzm zapanuje nikt bykowi nie podskoczy on natarcie już trenuje z góry, z płaska i z poboczy. Posłał nawet na przeszpiegi żeby bacy znać kryjówkę gdy chcesz wiedzieć, kogo posłał podpowiadam - sprytną krówkę. Pozdrawiam : ) He Ja 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @Jacek_K Nie w Hiszpanii, ale w Polsce i nie stadion, lecz na hali trwa odwieczna walka byków zabijaków i brutali. Lepiej ich omijać z dala wąską dróżką między skały niż się spotkać oko w oko jeśli chcesz być nadal cały. Pozdrawiam : ) He Ja
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @Jacek_K Mniej odważny nie ucieka tylko wdrapie się na smreka i się z byka naigrywa bo i tak też nieraz bywa. Pozdrawiam :) He Ja
corival Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @Henryk_Jakowiec Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ćwiczy, ćwiczy w pocie czoła, to przynajmniej sens przywraca, susy sadzi dookoła, i przez płoty nawet hasa. A tymczasem na polanie, krówka spełniała zadanie. Śledztwo czyni zawodowe, nieźle jak na taką krowę. Najpierw psa wzięła na spytki, ten zajęty był węszeniem, zeznał więc, zbyt może szybko, że baca zajęty grabieniem. Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi