Nefretete Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @[email protected] Nie! To nie tak. Odstąpiłem od rymowanych wierszy. Metrum twojego wiersza jest w dużym porządeczku. Z reguły, nie czepiam się nigdy. Lubię sylabiczne wiersze. Ale odsłon poezji jest wiele. Będzie dobrze! pozdrowionka!
[email protected] Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @Leszczym Przypominasz mi słynne powiedzenie, "jestem za a nawet przeciw" - to chyba Bolek. Sprawa nie jest prosta w ocenie, dlatego nie dziwię się dwuznaczności twojej opinii. Przypomina mi się słynny cytat Broniewskiego - "Broniewski jestem. Polak, katolik, alkoholik." Szczerość do granic absurdu. Podobnie Wiliam Faulkner - "Cywilizacja zaczyna się od destylacji" - jacy my społeczność światowa jesteśmy mali. Trzymaj się zdrowo i bezalkoholowo. 1
Nefretete Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @Gabrys Na zasadzie : szumi dokoła las-:)
[email protected] Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @Gabrys Gabryś jak myślisz co wtedy wychodziło spod pióra? Pisze się "niektórzy" mam nadzieję że nie jesteś po kielichu. Miłego wieczoru. @_Marianna, Marianno zacząłem czytać od tyłu i nic, to już moje przyzwyczajenie. Miłego wieczoru.
Nefretete Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) @Nefretete Dobra! Grzegorz. Triada powoduje, że w tym " tre " jednej uwertury, powstają wiersze, z abstrakcją i z artyzmem. Zastanawia mnie jedno; czy nie jest tak, że człowiek upity ( cudzysłowiowo ) jest bardziej skłonny, do otwarcia się przed wyżem . Na trzeźwo - różnie może to wyglądać - atakuje wena, z takim impetem, że ciężko ogarnąć myśli jednym łukiem. Strzały strzelają z mózgu, na wszystkie strony. I jak tu się nie pogubić? To tylko przykład! Osobiście lubię piwo; bo związek huniny i puniny, wpływa bardzo pozytywnie na funkcjonowanie człowieka. I jeszcze to. Jak to ztłamcić? Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @Nefretete "Picie budzi pożądanie, lecz odbiera wykonanie". - Wiliam Szekspir i zapewniam nie tylko o seksie On pisał. Trzymaj się zdrowo. Od kogo się uczyć jak nie od Szekspira?!
corival Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @[email protected] Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W mojej ocenie ten, to jednak przestrzelił, więc chyba nie jest tak źle ;) Najpierw była jednak uprawa, a później destylacja. W końcu musi być co destylować. Już prędzej fermentacja :) Pozdrawiam :)
[email protected] Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @corival Cori jak nie można sobie z czymś poradzić to obraca się w żart, autor przodował w pijaństwie, chociaż w 1949 r, otrzymał nagrodę Nobla. Gdyby nie pił może by nie dostał... ufff! Miłego dnia, u mnie schodzą resztki śniegu, może wreszcie! 1
Nefretete Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @[email protected] Coś na zasadzie ( nie pamiętam dobrze tego cytatu): / jak kocha się naprawdę,o nagrody się nie dba / Zgadzam się natomiast z cytatem, który zapodałeś. Wszystko zależy od tego, jaki alkohol; bo w moim przypadku nie wchodzi w rachubę ciężki kaliber (ponoć tzw). Zdrowie trza pielęgnować. Pozdrówki ślę! 1
corival Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @[email protected] Zamigotał mi w głowie straszliwy wniosek, kiedy tak czytałam Twój komentarz... jeśli chcesz wiele osiągnąć, musisz dużo pić ;) Ni jak nie zgadza się to z obserwacją życia, więc dam sobie spokój :) Może wreszcie ... burza u mnie już była. Czas najwyższy... Pozdrawiam :)
[email protected] Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @corival Cori nic z tego uff... nie wyczytałaś? W której klasie było czytanie ze zrozumieniem? Buziaczki ślę w czółko. 1
corival Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @[email protected] :D Nie pamiętam, strasznie dawno to było ;) Wyczytałam teraz, pewnie poprzednio czytnęłam jednym okiem, bez udziału mózgu, bo zajęty pisaniem raczej ciężkiego rozdziału w tekście naukowym :) Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi