Ten utwór został doceniony przez użytkowników. jazzkółka Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) W krainie szeleszczących deszczy czas kończy się - zaczyna. W poszumie kropel rośnie, w te pędy, soczyście, nadzieja. W krainie szeleszczących deszczy kołysze cisza. Drzewa w półcieniach tańczą. Liście w prześwitach, beztrosko, w zaśpiewach. Kochanie, przyjdź z gwiazdami... Boso, by nie obudzić licha. W szemrzących dzwonkach, nocą, miłością, mną, ciszą - oddychaj. Wilgotnych i dzikich szukaj słów, drobin czułością obmytych. I mów do mnie, mokro mów. W krainie szepczących w nas dreszczy. Edytowane 12 Czerwca 2021 przez opal (wyświetl historię edycji) 8
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 @opal Bardzo ładne. Czuć jakiś taki niechciany chłód, odległość. Lubię!
beta_b Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Bez pompy a miłe czytanie, podoba mi się, bb 1
jazzkółka Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) Bardzo dziękuję za obecność i czytania. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @beta_b Pompa to akurat tu miała być, od deszczu :-) Dzięki! Pozdrówko! @hopeless jak wyżej Czasem lubię polać wodę, nawet jeśli szamowny Czytacz ma polewkę :-) Dzięki za uwagi, jestem tego samego zdania - szczególnie ostatniego, trafione w punkt, nie tylko co do wierszy! ;) - zdania, z którym się zresztą absolutnie nie zgadzam. ;-) Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez opal (wyświetl historię edycji)
corival Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @opal Ładnie brzmiący wiersz... te wszystkie szelesty, dźwięki opadających kropli w rozmaitych tonacjach... istny koncert. Przepiękny, melodyjny obraz :) Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi