Pan Ropuch Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) akwarele myśli mozaiki uczuć zielona herbata westchnień perwersyjne zbliżenie warkocz komety wykopanej w ogrodzie i kolejny stempel NADPRZYRODZONOŚCI jedna litera jeden wyraz więcej o tobie powie niż tysiąc zapisanych linijek spójrz na to "a" i "k" na te znaki niepołączone unoszenie się nad równoleżnikami zdegenerowana introwertywność, stany lękowe, ziemiańskie pochodzenie krzywe nogi koślawe palce niedobór ambicji, negacja rzeczywistości "antydepresanty plus spacery joga i pić dużo wody oligoceńskiej odstawić używki nasiona roślin posadzić podlewać strzyc i doglądać nie słuchać głośnej muzyki nie jeść czerwonego mięsa" dziękuję pani doktor tyle stresu człowiek niepotrzebnie miał zgadywał guglował i snuł domysły a wystarczyło wyjść z domu dopowiedzieć dogadać dowyobrazić zrzucić szatę NIEPOWTARZALNOŚCI i po raz kolejny przyjąć na klatę los śliwki robaczywki z robakiem zamiast pestki Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 7
[email protected] Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @Pan Ropuch Mam także wiersz z tytułem "Introwersja" ale nie będę uprzedzał faktów, Twój jest trudny, ale wrócę do niego, na razie z czym mi się kojarzy "a" i "k" to AK - Armia Krajowa - tylko się nie śmiej, bo Ci wyślę "Żabiego króla" braci Grimm do poczytania. Trzymaj się zdrowo. Dobranoc. 1
Pan Ropuch Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może to rzuci więcej światła Pozdrawiam Pan Ropuch 3
[email protected] Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 @Pan Ropuch Ha ha ha no tak ten szkolny zeszyt wszystko wyjaśnia, w której klasie byłeś? Miłego dnia. 1
GrumpyElf Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 @Pan Ropuch Przepraszam, nie potrafię rozszyfrować tego "a" i "k", buuuu. Wiersz mi się podoba, ironizujesz w nim i raczysz nas dość radosnym sarkazmem, lubię tak. O ile nadprzyrodzoność może być rzeczywiście poza zasięgiem tej "pestki", to niepowtarzalność jej się należy nawet kiedy ją robak ze śliwki wysadza. 1
Pan Ropuch Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Czym zajmuje się grafologia? Tak po krótce bez zbędnych słów "dziedzina psychologii zajmująca się ustalaniem związków między grafizmem a dominantami osobowościowymi. Grafologia jako technika projekcyjna ma swoje naukowe podstawy w psychologii ekspresji i wyrazu" Napisz zdanie bądź słowo a powiem Ci kim jesteś :) Pozdrawiam Pan Ropuch
Pan Ropuch Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 @Jacek_K Akim piękne imię :))))
Pan Ropuch Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Toż pisałem, że piękne :) Jak widać udowodniłeś, że się nie myliłem ;) :D Dopowiem więcej uczę i znam conajmniej kilu Akimów :)
corival Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 @Pan Ropuch Podejście z dystansem do własnej osoby jest cenne. Co z tego, że śliwka robaczywa, przynajmniej jest w nie życie :) Spodobało mi się to co piszesz :) 1
Pan Ropuch Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) @corival Tak jest! Robak jest zawsze beneficjentem i wprosi się nieproszony. Nie potrzebuje też światła i żyznej gleby, dostęp do pokarmu mu w zupełności wystarcza. Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
jazzkółka Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 @Pan Ropuch ...a robaśliwki najzdrowsze, nieskażone chemnią!! I, poza tym, w takiej pestce to i arszenik by się znalazł, a po co to komu... :-);-) PS ładny charakter! Pisma też Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam serdecznie Pana! 1
Pan Ropuch Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 cokolwiek Tobie nie powiedzą na Twój temat jakkolwiek Ciebie nie ocenią i podsumują bądź zechcą sprowadzić do parteru czy wyznaczyć Twoje miejsce i ramy Ty wiesz zawsze lepiej kim jesteś co masz i ile oraz jak jest to dla Ciebie ważne i cenne. Krytyka informacja zwrotna rada porada są ważne i pomocne ale ta prawda o sobie samym którą każdy posiada jest najważniejsza. Pozdrawiam Pan Ropuch
Nata_Kruk Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... myślałam, co by tu pod... ale Dag dała swój komentarz i pozwoliłam sobie zacytować. Pomysł na wiersz podoba mi się, całość dobra, wg mnie...sporo smaczków metaforycznych i odniesień do.. życia, bo najczęściej przecież o tym piszemy. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi