Ten utwór został doceniony przez użytkowników. [email protected] Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Przyszedł czas podsumowań, lustro nakazało, kroki jakby już krótsze a instynkt prowadzi. Bo ważne że zostawiasz jeszcze jakieś ślady, by nie grać do znudzenia, melodią przebrzmiałą. Stajesz ponad krawędzią w oparach absurdu, zostawiasz słownikowych, młodych i zbolałych. Chcesz pisać, nie potrafisz, a wokół ciężary, koncepcję na przetrwanie weź sobie zafunduj. Spowiadasz biały papier ze słów prawie martwych, wiją się w apopleksji - ortografią plują. Obrosłe zasadami... kreśl zatem oburącz, aby wstyd unicestwić, złapać in flagranti. Pisz sen "moży", czy "morzy", na dwoje powróżą, język bez jasnych reguł, co mi więc odpowie? W ogóle nic nie tworzyć, byłoby najzdrowiej, moja mdła gramatyko - drogę obrać którą? Kolejny miał być morał, chyba sił zabrakło, więc usiądę, podumam i do barku sięgnę. Rozweseli w mig umysł, działa obosiecznie, a nad ciałem i słowem... niech czuwa opatrzność. "A słowo stało się ciałem i zamieszkało wśród nas". = Ewangelia wg Św.Jana - 1,1 - 14 - Biblia. 11
GrumpyElf Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grzesiu, jaki ten wiersz jest ładny. Z taką refleksją i estymą go napisałeś. Puenta życiowa :) Pozdrawiam.
[email protected] Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @Julia Álvarez Julku jakbyś zdefiniował tę moc, to się odniosę. Trzymaj się miło. @GrumpyElf Grumpy z puentą miałem największe kłopoty, przecież wiesz że "na początku było słowo". Niestety kwestie wyboru poszczególnych wariantów, niekiedy psują mi wiersz, ale czasami jest odwrotnie. Bóle twórcze, nam przecież znane. Miłego dnia.
[email protected] Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @Julia Álvarez Marcinie jesteś inflacjogenny, ale po takim komentarzu już zapomniałem.
[email protected] Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @Julia Álvarez Marcinie ja mam jeden od urodzenia i wcale się tym nie martwię, bo nicki nie piszą wierszy.
[email protected] Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @Julia Álvarez Marcinie na Julkę to i ja się dałem nabrać, ale później czułem się zniesmaczony, chociaż w dzisiejszych czasach jak słowo "kobieta" jest na indeksie, już nic mnie nie zdziwi.
[email protected] Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @Julia Álvarez Nie ma sprawy... bo jej nigdy nie było.
M.A.R.G.O.T Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @[email protected] "W ogóle nic nie tworzyć, byłoby najzdrowiej, moja mdła gramatyko - drogę obrać którą?" Ach... ale nie sięgaj do barku, bo Ci się język całkiem poplącze :) Pozdrawiam cieplutko. 1
corival Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @[email protected] A do wiersza wracając... świetny :) Poezja w bólu się rodzi i widać tam taki wysiłek, że aż podziw bierze :) Kolejne etapy wolno, wolniutko. Na koniec triumfalne zwycięstwo i "słowo ciałem się stało". :)
[email protected] Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @M.A.R.G.O.T Margoś, a poplątał się kiedykolwiek? Trzeba go ćwiczyć, wiesz jak to się robi, ja nie powiem... bo się wstydzę. Miłego dnia. @corival Dwa słowa wystarczą? 2
M.A.R.G.O.T Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @[email protected] he he jakoś ostatnio czesto się zawstydzasz :) Schowaj wstyd do kieszeni i daj mi buziaka ;) 1
[email protected] Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @M.A.R.G.O.T Buziak od Andrzeja Margot. Tylko się nie śmiej. 1
corival Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @[email protected] Dziękuję, wystarczyły :)
[email protected] Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @corival Jak widzisz słowa - przemawiają.
corival Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @[email protected] Myślę sobie, że tak być powinno :)
[email protected] Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @M.A.R.G.O.T Czarne bo czarne, ale jakże mocarne, uwiją człowieka, na słowa on czeka. @corival Zatem niech będzie- bo tak jest wszędzie! 1
[email protected] Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @M.A.R.G.O.T Zaśpiewaj o słowie, tak mi chodzi po głowie, mój całus za drogi, choć na poły ubogi. A że jesteś piękna, to już wiem od dawna. Buziaczki z czekolady w samą... lub same... 1
M.A.R.G.O.T Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @[email protected] he he jakżeś słodki Grzegorzu. Czuję smak .... ;) Jakże piękne są Twoje słowa, jestem cała czekoladowa :)* 1
[email protected] Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @M.A.R.G.O.T Caluteńka... bez wyjątku, prawie w każdym zakątku siła czułego pocałunku, jak chcesz to podziurkuj. 1
M.A.R.G.O.T Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @[email protected] Łobuziak ;) Miłego dalszego dnia Ci życzę Grzesiaczku. Uwielbiam jak jesteś wesoły :)
Rekomendowane odpowiedzi