Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Marek.zak1 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Gdy przy kiosku ją spotkałem, spodobała mi się wielce. zaraz się w niej zakochałem, w blond dziewczynie, pięknej Elce. Ona długo się broniła przed Amora ostrą strzałą, ta się w końcu w serce wbiła i na długo tam została. Tak do dzisiaj się bujamy, a lat trochę upłynęło, i czasami wspominamy, jak to wtedy się zaczęło. Czy z historii tej wynika, jakiś wniosek wprost dla ciebie? W życiu pewnie jest logika, ale jaka, tego nie wiem. 8
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Czasami prawda wychodzi... najlepiej :) A logiczne wątpliwości, wyjątki i niekonsekwencje też są nieodłączną częścią naszego życia. Podoba mi się ten tekst w jego prostocie, bezpośredniości i szczerości. Pozdrawiam
siachna Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @Dag niestety, kiosków w XXI w. coraz mniej. Przynajmniej w mojej okolicy. A w markecie, zbytni pośpiech. @Marek.zak1 zazdroszczę i podziwiam. Utrzymanie związku przez lata to zasługa godna najwyższych wyróżnień. Przyjemny, lekki wiersz, hm... budzący nadzieję, że się DA! Pozdrawiam!
Marek.zak1 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, to trudna dyscyplina, ale czasami niektórym się udaje, a w puencie jest, że nie ma w tym logiki:). Pozdrawiam 1
siachna Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @Marek.zak1 tak jest w puencie. Na pierwszy rzut oka, może rzeczywiście wydawać się to wbrew logice, chociażby, natury. Ale jest inna logika. Ostatnio usłyszałam: możesz zmienić kobietę, ale to nic nie zmienia. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I to może być prawda.
Marek.zak1 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @siachna Miłość jest rzadkim darem, luksusem, a jej utrzymanie sztuką, której nikt nie uczy, a którą przeciwności losu, pokusy i słabości wystawiają codziennie na próbę. Wydaje mi się też, że z wiekiem szanse maleją, bo pragmatyzm i kalkulacja rosną w siłę. I tak dalej i dalej.. Pozdrawiam wieczornie:) 1
siachna Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @Marek.zak1 oby nie. Mam nadzieję, że nic już nie zepsuje tego, co mam. Bezcenne. Pozdrawiam! 1
Gość Radosław Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Marek.zak1 Po prostu na wszystko w życiu jest czas. Oczywiście są wyjątki, ale to tylko wyjątki. Logika, logiką, a życie życiem. Podpisuję się pod wierszem Pozdrawiam
GrumpyElf Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Marek.zak1 Logika jest nieubłagana, Trza pod kioskiem zauroczyć pana. Gratuluję stażu, a jeśli to wspólne bujanie jest w dodatku przyjemne, a nie tylko "pracą na staż", to bardzo się z Wami cieszę!
[email protected] Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @Marek.zak1 Kto dziś powie proste - nie wiem? będziesz miał wnet bezkrólewie. Miłego dnia Marku, jak zawsze z mistrzowską puentą.
Rekomendowane odpowiedzi