siachna Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Cień zna mnie Nie bój się Ten cień mnie zna Szeleści w niebycie W niebycie nie słyszę Szeleści w tle mgła Odwracam się Patrzę przed siebie i wstecz Odwracam się przecież Jedną nogą stoję w cieniu Druga noga w blasku dnia Jedna noga nie chce Lewa noga pragnie ciszy Prawa ciągnie w to co zna Lewa dosyć ma już mnie Czasem cień przykrywa pierś Czasem modlę się o cień W końcu wołam: kochaj mnie! 04.04.2021r. 6
siachna Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @Dag Coś na zasadzie, niech życie samo zdecyduje, w którą stronę pójdzie... Pani znowu nie śpi po nocy. Jak ja.
[email protected] Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) @siachna Naliczyłem może aż trzy nogi, czyżby - kangur - Boże drogi. Pozdrawiam Siachno w strumieniach wody. Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez [email protected] (wyświetl historię edycji) 2
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Oj! Zna, zna! Zna Cię nawet lepiej niż podejrzewasz. Cały czas rysuje Twoje kształty, a chociaż tylko w dwóch wymiarach, to za to z każdej możliwej strony i z najdrobniejszymi detalami. Niemal nie ma przed nim ucieczki... jedyna, do ukryć się... w cieniu. Starego dębu, np. Pozdrawiam :) 2
siachna Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @Sylwester_Lasotatak, cień ma oblicze bliskie i dalekie. Mój cień i cień drzewa. Ale te cień burzowej chmury.@[email protected] @[email protected]kocham wodę, lubię płynąć z prądem. Nogi są zawsze dwie, ale ręce chciałabym mieć co najmniej trzy! 1
[email protected] Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @siachna Siachno czasami podczas pływania brakuje trzeciej ręki, zwłaszcza jak się siebie czy kogoś ratuje. Kłaniam się pięknie w ostatnie przebłyski Świąt. 1
jazzkółka Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @siachna Ciekawie nakreśliłaś to wy/cień/czenie, szarpaninę PLki :-) 2
siachna Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @opal doskonale to wyczułaś. Jestem wy(cień)czona i strasznie ciągnie mnie do cienia.
Nata_Kruk Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Bardzo fajnie o cieniu i... potrzebie wytchnienia. Tytuł i powtórka w pierwszym wersie, to troszkę na nie. Pozdrawiam. 1
siachna Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Nata_Kruk dziękuję, wezmę pod uwagę. Tak, czasem pragnienie wytchnienia istnieje ponad wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi