anna r Opublikowano 26 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Idąc tą drogą stąpam ostroznie, żeby nie zdeptac śladów wczorajszego ja i mimo, że szłam tędy już przedwczoraj rozgladam sie uważnie wciąż myśląc, że coś przeoczę Muszę uprzątnąć wszystkie niedobitki marzeń, aby na ich miejscu wychodować nowe... jeśli nie wyrosną, wybiorę inną trasę. Może znajdę w końcu podatniejszy grunt na ścieżce nieurodzaju -mojej motywacji.
patrycha Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 momentami widać, że przemyślane ale są fragmenty, które nagle nie pasują (przynajmniej według mnie) np.: "Muszę uprzątnąć wszystkie niedobitki marzeń, " marzenia i ich niedobitki... no nie wiem mnie to razi jakoś. Wydaje mi się, że gubi się sens w tym wierszu, poza tym piszesz, że "ścieżka nieurodzaju" to Twoja motywacja... pozdrawiam cieplutko
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 kilka włodkowych uwag Idąc tą drogą stąpam ostroznie, --> ż żeby nie zdeptac śladów wczorajszego ja ----> tych jajaj w wierszach już było dużo odradzam i mimo, że szłam tędy już przedwczoraj ------> wczoraj, przedwczoraj, męczące powtórzenie rozgladam sie uważnie wciąż myśląc, że coś przeoczę Muszę uprzątnąć wszystkie niedobitki marzeń, ------> marzenia też mocno ograne, te niedobitki trochę ratują aby na ich miejscu wychodować nowe... ---->wyhodować jeśli nie wyrosną, wybiorę inną trasę. Może znajdę w końcu podatniejszy grunt na ścieżce nieurodzaju -mojej motywacji. ------> nie! poszukałbym czegoś innego Za dużo czasowników w pierwszej osobie. pozdraśki i serdelki
Ona_Kot Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 eeeeee tam takie tam młodzieżowe bez polotu pozdrawiam
Vera_Ikon Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Nie zgadzam się z Patrychą. Do mnie te metafory przemawiają. Za to z Włodkiem tak. Myslę, że wystarczy trochę dopracować i będą z tego ludzie :)
Arena Solweig Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Nie, nie wyszedł Ci ten wiersz. Zagmatwany od połowy bardzo – niejasny i chyba nielogiczny (ta ścieżka nieurodzaju, hmmm). Początek można skrócić do czterech wersów: idę ostrożnie, by nie zdeptać wczorajszych śladów chociaż szłam tędy już przedwczoraj nie chcę czegoś przeoczyć No i wyHodować - popraw. Pozdr.Arena
Rekomendowane odpowiedzi