beta_b Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 (edytowane) Jesteś iluzją: lżejszego życia, lepszego świata, zachodów słońca i ciepła lata, porannych tuleń, nocnych rozkoszy, że skoro dobrze - to niech trwa wiecznie, bo tej miłości nic nie zaskoczy... Piękny obrazek, folder z podróży. Jestem iluzją. Człowiek bogaty w codzienne trudy, miewa humory i bywa nudny. A my od święta spijamy soki, dbamy o siebie, z wielkiej tęsknoty patrzymy w oczy, a nie na boki. Oaza kwitnie, złudzenie kusi. Co za odwaga iluzję zrzucić i stanąć nago. Wytrzymać trudy i nie odpuścić. Nie psuć, nie męczyć, szczęścia nie dręczyć, stanąć na ziemi, w śniegu, i w burzy, zweryfikować czy się powtórzynie obietnica a prozy baza. Co za odwaga. Edytowane 12 Marca 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 7
jazzkółka Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @beta_b Fajne :-) jedynie zamieniłabym jakoś ten tym soki/boki... ;-) /Tropic protest song drinkiem z palemką falą niewielką morza w lazurze wód u podnóża gór jak z obrazka gdzie raj wyrasta papierowy raj o mój romeo ze zdjęcia folderu kusisz jak adam ewę bez celu amarantowym zachodem słońca co nie zachodzi nigdy nad szczęściem jesteś iluzją i niczym więcej papierowy raj/ Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
beta_b Opublikowano 10 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @opal Fajne Twoje nawiązanie. Nieco z boku, ale dekoracja może być ta sama. :D bb
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 Witaj - szczęścia nie dręczyć - super - Pozdr.wieczorowo.
beta_b Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @Waldemar_Talar_Talar Dzięki Waldku, z doświadczenia wiem, że można najlepsze zajechać. bb
lena2_ Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 świetny wiersz, moje klimaty, a ostatnia strofa naj:):)
beta_b Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @lena2_ To miłe Leno, że stan rozumiesz i wcale nie takie oczywiste. Pozdrawiam, bb
Justyna Adamczewska Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @beta_b Smutno, ale z nadzieją. To trudne tak napisać. Dwoje ludzi - iluzja, ich kontakt, zdałby się realny, a jednak iluzja. Ciekawe ujęcie miłości. Odkrycie własnej nagości - to ciekawe, "konsumpcja", ale czy realna, czy tylko albo aż iluzja. Podoba mi się Twój wiersz, betko. Miłego dnia.
beta_b Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @Justyna Adamczewska Często wchodzi się w relację z oczekiwaniem, swoją wizją, również drugiej osoby. Romantyczność od święta zawsze będzie święta. A co na to co dzień? ściskam ciepło, bb
Justyna Adamczewska Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda.
w kropki bordo Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 @beta_b to jest pół na pół...bo albo robisz z tego rymowankę..albo biały....bo jest temat tylko formy brak...:))))))))
beta_b Opublikowano 12 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 (edytowane) @w kropki bordo W tytule "Piosenka", rymy, rytm, zwrotki z podkreślnikiem a'la refren, konsekwencja zachowana. Ja tu poszlak białego nie widzę. (Chyba że podział na wersy.;) Forma jest, tylko ona Ci nie pasuje. Moje dzieci mówią, że ubieram się poza modą. Nie jestem ani modna, albo niemodna. Nie ogarniam podążania ZA. Żeby się identyfikować? Żeby w tłumie niosło? Jestem samotnikiem. Dzięki, że zajrzałaś i ślad zostawiasz. bb Edytowane 12 Marca 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 1
beta_b Opublikowano 12 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 @Gosława Ja też Reniu uważam, że to niezły tekst (choć mam do swoich dystans i szybko mnie nudzą). Wiersz do zaśpiewania. Prosty, ale nie jest głupi. A iluzja to powszechne świecidełko, błyska w różnych strefach życia. bb
Rekomendowane odpowiedzi