Gość Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 (edytowane) ostatnia ławka na końcu parku dla dwojga których ciepło omija tych co nie mieli nigdy początku ślepa uliczka - zielona mila tam pośród drzew elektryczne krzesła u schyłku lata schwytały burzę ostatnią pieszczotę tych co jesienią we dwoje chcieli przynajmniej umrzeć Edytowane 11 Marca 2021 przez error_erros (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 Fajne, zaczynam Cię lubić. Wymaga wg mnie wyrównania sylab, bo wypada z rytmu/melodii tekstu, ale Twój wybór, bb
Gość Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @beta_b Wszyscy na tym forum jak mantrę powtarzacie, że w wierszach od czasu do czasu łamię rytm. Zawsze robię to celowo, nie podobają mi się moje wiersze, kiedy wszystko jest pod linijkę i wyliczone co do sylaby. Każdy wiersz po napisaniu czytam kilka razy, by sprawdzić, czy da się go zaintonować tak, by mimo nierówności brzmiał dobrze. Taki sobie styl obrałem i mam nadzieję, że z czasem to przełkniecie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ile jeszcze wierszy muszę napisać, żebyś już nie zaczynała, tylko po prostu - lubiła? Dzięki, że poświęciłaś mi czas i uwagę!
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 Witam - jest tu dużo fajnego - Pozdr.
iwonaroma Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 Celowo 3x tych? 2 pierwsze - ok, jako powtórzenie i podkreślenie, ale trzecie mnie już trochę wadzi. Ale wiersz ogólnie superancki.
Gość Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję! @iwonaroma Celowo, chciałem, żeby powtarzało się takie "pokazywanie palcem". Nie pomyślałem, że to będzie irytujące... Dzięki!
beta_b Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @error_erros Pierwsza jaskółka wiosny nie czyni, a przez lata przewinęło się tu wielu autorów. Trochę pokory, mój mily Panie. :D bb
beta_b Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @error_erros literacko to za mało, żebym w pełni oceniła. Nie śledzę też każdego utworu, który publikujesz. Osobiście Cię nie znam. Jestem nieufna. Mnie Twoja odpowiedź odsunęła. bb
Gość Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @beta_b Cóż, mam zatem okazję, by wykazać się pokorą - spróbuję przełknąć fakt, że nie mam szans na Twoje uznanie. Kto wie, może nawet da się bez niego żyć? ;D
beta_b Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest ławka elektryczna. Zaczęło się od mojego komentarza, że "zaczynam lubić" - tu podziwu za mało. A skończyło na ironii, że możesz i bez tego. Albo król albo foch? I nie mówimy o poezji.
Gość Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @beta_b A może po prostu odrobina dystansu i próba rozładowania sztywnej atmosfery, którą roztaczasz? ;>
beta_b Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @error_erros Jestem sztywna dla obcych, właśnie z dystansu.
Gość Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @beta_b W porządku, nie mam zamiaru tego oceniać. Po prostu będę miał to na uwadze. Miłego dnia Ci życzę! ;D
beta_b Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @error_erros Próbowałam się zbliżyć. Miłego dnia. bb
Antoine W Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) @error_erros mam tylko nadzieję że jak ci wyjdzie równo, to nie połamiesz tego specjalnie... nic na siłę - wszystko młotkiem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i dopiszę żeby nie było - masz za dużo "tych" w tym wierszu. nic nie sugeruję (jak nie poprosisz) sam to zauważ. Edytowane 11 Marca 2021 przez Antoine W (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @Antoine W Czasem wychodzi równo i łamię specjalnie - przyznaję się, nie bij :P
Antoine W Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @error_erros wystarczy Ci wzmianka o "tych" Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @Antoine W Jesteś kolejny z pretensjami do tych, więc coś jednak jest na rzeczy. Jak sądzisz, czy wywalenie pierwszego "tych" załatwi sprawę? Bo brak kolejnych to już trochę ją skomplikuje, a pierwsze może wypaść bez większego uszczerbku dla całości.
Antoine W Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) @error_erros Kombinuj - jesteś (chyba jesteś?) już duży.... (żona ostatnio "Ci" pomogła może i teraz?) ☺☺☺☺☺☺ np. tak Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ostatnia ławka na końcu parku dla dwojga których ciepło omija i co nie mieli nigdy początku ślepa uliczka - zielona mila tam pośród drzew elektryczne ławki u schyłku lata schwytały burzę ostatnią pieszczotę dwojga - co jesienią we dwoje chcieli przynajmniej umrzeć Edytowane 11 Marca 2021 przez Antoine W (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi