duszka Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 (edytowane) powoli więc nie wybuchaj mi wiosną prosto w serce - to grozi bólem nie chcę wolę twój powiew gdy we mnie szepczesz nie burzysz Edytowane 5 Marca 2021 przez duszka (wyświetl historię edycji) 7
Antoine W Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 @duszka ale ładne i..... bardzo kobiece. 1
Gość Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 @duszka Bardzo ładne, leciutkie i jakieś takie...uspokajające. Śliczności!
huzarc Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 @duszka Wiosna bywa gwałtowna, a powinna być przede wszystkim piękna, jak tych kilka Twoich zgrabnych wersów o niej. Pozdrawiam:) 1
duszka Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 @Antoine W @error_erros @huzarc Dziękuję każdemu z Was za miłe i budujące komentarze :) :) :) Serdecznie pozdrawiam! @MIROSŁAW C. Miło mi :) Pozdrawiam!
emwoo Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 @duszka zmysłowe i kobiece, jak zawsze :) 1
Gość Radosław Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Duszko Wiersz przypomina nam, żyjącym pod konkretną szerokością geograficzną o tym, że wszelkie anomalia, mogą być trudne do przyjęcia. Tak w odniesieniu do przyrody, jak i innych spraw. Weźmy pierwsze lepsze skojarzenie - zmianę. Ludzie często rzucają się głębokie wody, próbują radykalnie coś zmienić, (np. postanowienia noworoczne) po czym zazwyczaj przekonują się, jak dalece się mylili, wracając do przez lata ustalonego stanu homeostazy. Jednak zmiana częściej może się powieźć, gdy jest przeprowadzana na drodze ewolucji a nie rewolucji. Krok po kroku, tak jak zmienia się zima w wiosnę, łagodnie. Z przyzwoleniem, kolejne kroki, drobne sukcesy, ale również ze współczuciem i przyjęciem upadków. Tu Peel wyraźnie zajmuje postawę stopniowych przejść. Przyjmuje odcienie szarości. To z jednej strony wrażliwość, a z drugiej gotowość czerpania życia każdego dnia. Może we wtorek, środę czy czwartek, o których często zapominamy. Bliskie jest mi takie podejście, choć zdaję sobie sprawę, że czasem konieczne są radykalne kroki, ale te często, bywają pokłosiem wcześniejszej postawy. Wiersz bardzo ciekawy. Myślę, że równie czytelny bez trzech kropek z przodu ;) Sięgnęłaś głębiej i nie potrzebowałaś do tego takiego elaboratu. Pozdrawiam.
duszka Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że tak to odbierasz :) Dziękuję Ci i pozdrawiam . Może dlatego, że tak delikatnie i w pewien sposób ładnie sie człam pisząć ;) Dziękuję Ci za miłe słowa i pozdrawiam!
Deonix_ Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 No, taki wybuch bez gry wstępnej to może być naprawdę niebezpieczny ;D Też lubię powolne początki, a później... a później to już bywam ostra, bezpośrednia i narwana, ale to wiadomo - kwestia bardzo indywidualna ;)) Pozdrawiam Duszko, Deo. 1
duszka Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, każde przeobrażanie potrzebuje czasu i cierpliwego pokonania lęku przejściowej bezbronności... Inspirująca myśl, dziękuję Ci, Dag :) Pozdrawiam. Cieszę się, że mój mały wiersz zaincjował w Tobie tyle głębokich skojarzeń i ciekawych przemyśleń! Wzbogaciłeś go i mnie nimi - serdecznie dziękuję, Radosławie :) Co do "trzech kropek" masz rację - zaraz zmieniam :) Serdecznie pozdrawiam!
duszka Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło czytać znów Twoj komentarz, Deo :) Trafnie ujęłaś w nim moją "pierwotną myśl" czy "pierwotne odczucie", z których wykluł się ten wiersz. I masz rację - dalszy ciag, czegokolwiek by on dotyczył, - jest, potrafi i chyba powinien być dużo żywszy, oczywiście w indywidualny sposób. :) Dziekuję Ci i pozdrawiam! 1
Gość Radosław Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 @duszka To są detale, równie dobrze było z kropkami. Ciekawie rozlokowujesz słowa w wersach. Myślę, że Twoje wiersze na tym zyskują. A ten w szczególności mi przypadł do gustu, ponieważ w oparciu o motyw zaczerpnięty z przyrody poruszyłaś pasjonujące rzeczy, które dzieją się w człowieku w pracy nad zmianą. To dla mnie bomba. Pozdrawiam.
duszka Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 @dot. Dziękuję Ci i pozdarwaiam miło :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I "bomba" - komentarz od Ciebie :))
tetu Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2021 Bardzo sensualnie Duszko. Nic spontanicznie, wszystko przemyślane, a delikatne rymy dodatkowo podkreślają lirykę tego wiersza. Podoba mi się łagodność słowa. Serdeczności. 1
duszka Opublikowano 6 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie Ci dziękuję za ten komentarz, który mnie cieszy, tetu, i serdecznie Cię pozdrawiam! :)
Rekomendowane odpowiedzi