lena2_ Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 (edytowane) Może nie wszystko chcesz wyjawić i mina ciągle uśmiechnięta. Choć pochowane w zakamarkach, ciało pamięta. Może niejedna blizna zbladła, więc we wspomnieniach pominięta. I chociaż wszystko jest na nowo, ciało pamięta. Edytowane 3 Marca 2021 przez lena2_ (wyświetl historię edycji) 5
Gość Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 @lena2_ Ojej, jakiż to pojemny interpretacyjnie wiersz. Tyle rodzajów krzywd można do niego dopasować, że chyba każdy czytelnik się w nim odnajdzie. Już się szykowałem do skrytykowania wiersza za brak choćby cząstkowego rytmu, ale co mi tam, powstrzymam się, bo raz, że i mnie tu za to punktują, a dwa, że w sumie wcale to nie brzmi tak źle ;D Pozdrawiam!
[email protected] Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 @lena2_ Ciało jak ciało,... ale mózg, później zostanie tylko kurz. Pozdrawiam Lenko, można by tę strofę ciągnąć w nieskończoność, bo ciało wiele pamięta, pchnięte impulsem nerwowym.
[email protected] Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 @Grażynka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam Grażynko, sprawa jest dużo bardziej złożona. @Grażynka Grażynko zostaniemy psychoanalitykami?
[email protected] Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 (edytowane) @Grażynka Słowem żyjesz chwilą, bez rozpamiętywania przeszłości - tu i teraz, a przyszłość... pogadam z nią jak będzie? Ależ jesteś wygodna. Autorka milczy, słucha... zaraz powie że Ona pisała całkiem o czymś innym?! Miłego dnia. Edytowane 3 Marca 2021 przez [email protected] (wyświetl historię edycji)
lena2_ Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 @error_erros @Grażynka @[email protected] Dziękuję serdecznie za komentarze. Cieszę się , że mój wiersz wzbudził wiele emocji i refleksji:):) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi