Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@jan_komułzykant @Nefretete Panowie, nie dyskutujcie o "ożesz", to nieco ma sensu. Nawet jeśli formalnie jest niepoprawne to bywa, że go używam w formie mojego prywatnego przekleństwa. Dlatego nie zmienię tego słówka... w mowie wypada dosadnidj, kiedy przedłuży się "sz". Pewnie lepiej, gdybym go tu nie użyła, ale cóż... poszło.

Opublikowano (edytowane)

@corival Droga, koleżanko, to słowo jest poprawne! Dlatego w dyskusji znalazło swoje ujście, nawet jeśli będzie przekleństwem, to poprawnym na sto procent ma sens, które ktoś zrozumiał. Przez neologizm, inni, owszem pomyślą, że

takie słowo ma prawo nie istnieć, ale jest i dobrze znalazło się w kazamatach słów. To jedno! Jest piękne

Pozdrawiam

Edytowane przez Nefretete (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Poezja to życie Poeci z głową w chmurach - zgoda. Czasem nawet wejdą w kałużę albo usiądą na świeżo pomalowanej ławce - i wiesz co, to też jest coś fajnego, bo można o tym wiersz napisać :)
    • @lena2_ Zgadzam się Leno. Znam starszych ludzi, którzy mają tak pogodny wyraz twarzy, tak życzliwe oczy, prawie jakby niedokończony uśmiech zapomniał się i został im na zawsze. I wiem, że cierpią, że nie jest im lekko - ale są piękni, dodatkowo w środku, w duchu. 
    • pytam gdzie tak pędzisz kogo chcesz dogonić czy ciasno ci tu i teraz   pytam ciszę powiedz mi co ci nie pasuje jak tak to dlaczego   przecież u mnie w kącie nie stoisz jesteś tu oraz tam   a gdy śpię leżysz obok razem śnimy o jutrze czyli o lepszym   ciszo powiedz mi kim ty jesteś czemu droczysz  się zemną    przecież wiesz że kocham  cię i lubię gdy jesteś  obok mnie  
    • @Poet Ka Bardzo dziękuję! Serdecznie pozdrawiam:)  @tetu   Bardzo dziękuję!  Pięknie rozwinęłaś komentarz. Pewna znajoma ma akwarium "artystyczne" :), zinspirowało mnie ono. A że lubiłam czytać baśnie - więc tak to sobie połączyłam.   Serdecznie pozdrawiam. :)  @andrew   Bardzo dziękuję!   Księżniczką nie chcę być -  mam już swoje królestwo i  sto litrów szczęścia. :) Serdecznie pozdrawiam. :))
    • @Deonix_   Chciałam napisać, jak byłam nastolatką. :)))  Młodość - to pojęcie bardzo względne. :) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...