Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Wiesław J.K.  naprawdę daj Pan już na luz i nie zasłaniaj się Pan kolegą- bo to nieładnie, Jesteś Pan na mojej stronie- pod moim wierszem, próbujesz Pan zamykać mój wiersz- bo brakuje argumentu, to jest obrażanie. I jeszcze Pan odwracasz kota ogonem.   Inkwizycje i wojny krzyżowe- temat stary u agnostyków-  jak nie ma się już czego przyczepić. Znam historię proszę Pana- ale to Pan wiesz.   Średniowiecze- nie było takie ciemne jakby to chcieli widzieć agnostycy. To rozwój medycyny, nauki, uniwersytetów (np, Jagielloński), architektury. Tak były inkwizycje-( to był sąd początki na wzór dzisiejszych)- od stosu zwolnieni byli starsi, kobiety w ciąży i dzieci. I każdy miał prawo do obrony.   Wojny krzyżowe- były, i przepraszał za nie Papież Jan Paweł II, Benedykt, Franciszek, ile jeszcze?    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Tectosmith Wierzę, że jest coraz więcej ludzi tak myślących. Dziękuję i pozdrawiam!

Witaj - dzięki za szczery komentarz - staram się by nie przekombinować            by czytelnik nie błądził w trudnych słowach - by czuł dany wiersz -                                                                                                Pzdr.
    • @Robert Witold Gorzkowski Dziękuję, pozdrawiam. 

@Tectosmith Tak, właśnie o to mi chodziło:  przede wszystkim inkwizycja, a pani Annna uważa to za obrażanie. Dziękuję Ci @Tectosmith za zrozumienie.  @Annna2Zgadza się i czasami dobrze spojrzeć w lustro i sprawdzić czy taka granica nie jest przekraczana w odwrotnym kierunku. Miłego dnia!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...